Листкове тісто



Листкове тісто


Головний і основний секрет листкового тіста - це або робота в холодному приміщенні, або постійне охолодження тіста та інструментів. У домашніх умовах це полягає в тому, що після кожного розкочування на столі слід прибирати тісто в холодильник на 30 хвилин, не менше.

Якщо ж ви будете використовувати охолоджену дошку для розкочування і холодну качалку, вам буде потрібно, бути може, охолодити тісто всього пару раз, а то й жодного разу!

Другий секрет - в розминці. Це тісто треба розкачати швидко і сильно, але акуратно. Для цього підійде качалка, яка обертається, нею набагато легше і швидше виходить.

І третє - температура випічки. Вироби треба класти на вологий деко і поставити в гарячу духовку, я печу при 220 градусів (200, по-моєму, замало). При більш низькій температурі масло просто витоплюється, і хоча тісто розшаровується, і навіть піднімається, воно стає сухуватим.

Якщо ви робите тісто в перший раз, візьміть невелику кількість продуктів (якраз так, як в рецепті).

Інгредієнти для листкового тіста:
250 грам борошна;
100 мл води;
щіпка солі;
200 г вершкового масла.

Як приготувати листкове тісто.


Замішуємо тісто з 200 г борошна, 100 мл води, дрібки солі.

1


Залишаємо його в холодильнику на 15 хвилин.

2


200 грамів вершкового масла змішуємо з 50-ма грамами борошна, краще в комбайні, руками важко.

3


Місіть, поки масляне тісто не злипнеться в грудку. Якщо будете місити руками, надіньте рукавички і змочуйте руки холодною водою.

4


Розплющіть масляне тісто між двома шарами плівки чи пергаменту і покладіть на ті ж 15 хвилин у холодильник.

5


Розкачуємо тісто в прямокутник приблизно 40 на 25 см, на дві третини по довжині викладаємо масло і розподіляємо його так, щоб воно не доходило до країв десь сантиметр.

6


Накриваємо порожньою частиною масляну.

7


А потім частину з маслом накладаємо на тісто і защипуємо краї. Накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.

8


Кладемо шматок короткою стороною до себе і розкочуємо в довжину. Звертаємо втричі.

9


Повертаємо шматок вліво на 90 градусів і знову розкочуємо.

10


Процедуру розкочування і повороту вліво треба повторити 6 разів. Тісто повинно залишатися холодним. Праворуч теж можна повертати. Якщо забираєте в холодильник, позначайте кількість розкаток, роблячи пальцями поглиблення.

Якщо розкочувати багато кількість разів або занадто сильно, шари будуть рватися, якщо менше - тісто вийде не таке повітряне, так що перший раз може і не вийти, але все прийде з досвідом.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок