Ромова баба



Ромова баба


Заздалегідь дістаємо всі продукти для тіста, бажано, щоб вони були однакової кімнатної температури.

Інгредієнти:
Борошно - 1 + 2/3 склянки;
Родзинки - 1/3 склянки;
Ром - 3 ст. ложка;
Вершкове масло - 5 ст. ложок + 1 ст. ложку для змазування форми;
Молоко - 1/2 склянки;
Дріжджі сухі - 1 упаковка (7 г);
Цукровий пісок - 2 ст. ложки;
Сіль - 1/2 ч. ложки;
Яйця - 2 шт.;
Будь–який сироп - 1/2 склянки;
Вода.

Як приготувати ромову бабу.


Родзинки замочуємо в одній столовій ложці рому.

фото 1



Поки родзинки ароматизуються, підігріваємо молоко до теплого стану, додаємо до нього дріжджі і цукор, залишаємо в теплому місці на 5-10 хвилин.

фото 2



Ждемо, щоб з’явилися бульбашки. Додаємо яйця, сіль і борошно. Починаємо місити тісто. В процесі додаючи вершкове масло.

фото 3фото 3



Замісимо тісто. Тісто виходить дуже м'яке, навіть рідкувате. Накриваємо миску з тістом і залишаємо в теплому місці на годину.

фото 4фото 4



Через годину додати в тісто родзинки. Форму змазати маслом. Наповнюємо тістом. І знову в тепло десь на годину.

фото 5фото 5



Має воно збільшитися приблизно в два рази. Печемо при 190 градусах 25-30 хвилин, якщо верх зарум'яниться, а сама баба ще не пропеклась накрити форму змоченим у воді пергаментним папером.

фото 6фото 6



Тим часом готуємо сироп. Підігріваємо воду з цукром до повного розчинення цукру. Сироп перелити в чашку з носиком, і вливаємо залишок рому. Ромовий сироп готовий.

фото 7фото 7



Бабу після випічки треба залишити у формі на 5 хвилин, і вийняти на решітку, перевернувши форму, під решітку поставити тарілку.

фото 8фото 8



Теплу бабу полити сиропом, робимо це повільно, щоб сироп добре вбирався. Сироп повинен увійти весь.

фото 9фото 9



І залишаємо на годину.

фото 10фото 10



Потім присипаємо цукровою пудрою.

фото 11фото 11



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок