Морквяний пиріг



Морквяний пиріг


Морквяний пиріг з горіхами - чудовий варіант на кожен день. Часто такі вироби декорують кремом з вершкового сиру.

Походження морквяного пирога залишається туманним і суперечливим, але в своєму сучасному вигляді і формі, як вважається, він з'явився у Норвегії, хоча морква в десертах і випічці використовувалася ще в Середньовіччі. Популярність такої випічки у Великобританії могла розквітнути в результаті того, що в роки Другої світової війни цукор був дорогим і дефіцитним.

У США морквяні пироги вперше придбали популярність в 1960-х роках, і сьогодні ця випічка залишається широко відомою по обидва боки Атлантики.

У процесі теплової обробки, морква розм'якшується і надає тісту характерну соковитість, а також солодощі, колір і смак. Тісто для такої випічки готують методом змішування: спочатку змішують окремо всі сухі інгредієнти і всі вологі з цукром, після чого обидві маси об'єднують до отримання густого тесту.

Рецептура дуже проста, вона не вимагає тривалого збивання і вимішування, тому з нею впораються і початківці кондитери.

Інгредієнти:
Для пирога:

150 г коричневого цукру (мусковадо);
175 мл ріпакової або соняшникової олії;
3 яйця;
175 г моркви;
подрібнена на тертці цедра 1 лимона або 1/2 апельсина;
50 г волоських горіхів (порубати);
175 г борошна + 1/2 ч. л. розпушувача;
1 ч. л. харчової соди;
1 ч. л. меленої кориці;
1/2 ч. л. меленого мускатного горіха.

Для прикраси:
50 г білого марципана;
помаранчевий і зелений харчові барвники.

Для крему:
50 г вершкового масла;
125 г вершкового сиру жирного;
350 г цукрової пудри.

Начиння:
квадратна неглибока силіконова форма зі стороною 18 см;
деко;
ніж-шпатель;
кондитерський скребок.

Приготування.
1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Всипте у велику миску коричневий цукор, влийте масло і додайте яйця. Розітріть дерев'яною ложкою до однорідної емульсії.

11


2. Подрібніть на тертці моркву і додати в яєчну суміш разом з тертою цедрою лимона. Домішайте волоські горіхи.

22


3. Просійте борошно з розпушувачем, харчовою содою і прянощами на вологу масу з яєць і моркви. Вимісіть дерев'яною ложкою, поки всі інгредієнти не з'єднаються і не вийде густе комковате тісто.

33


4. Поставте силіконову форму на деко, налити в неї тісто і розрівняти. Печіть 40-45 хвилин: виріб стане щільним і буде пружинити при натисканні. Залиште у формі на 10 хвилин, потім перекладіть на решітку до повного охолодження.

44


5. Підфарбуйте приблизно 3/4 марципана помаранчевим барвником, а іншу частину - зеленим. Оранжевий марципан розламайте на невеликі шматочки і скатуємо у вигляді морквини. З маленьких шматочків зеленого марципана зробіть тонкі смужки і з'єднайте по три штуки, щоб вийшла бадилля моркви.

55


6. Зубочисткою зробіть дірочку з боку основи бадилля. За допомогою зубочистки втисніть бадилля і підрівняйте. Зубочисткою зробіть на морковках щербини. Підготуйте 9 штук.

66


7. Для крему розімніть олію до м'якості. Збийте разом з вершковим сиром. Просіяти зверху цукрову пудру і ретельно розітріть або збийте до отримання однорідного крему.

77


8. Ножем-шпателем намажте кремом пиріг і з допомогою кондитерського скребка зробіть зверху хвилястий малюнок. Наріжте пиріг квадратами і прикрасьте кожну порцію марципанової морквиною.

88



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок