Пиріг з журавлини



Пиріг з журавлини


Інгредієнти:
Журавлина - пару стаканів,
(можна використовувати будь-яку ягоду)
Сметана - 500 мл,
Вершкове масло - 200 г,
Яйце - 2 шт.,
Розпушувач - 1 ч.л.,
Борошно - 2 склянки.
Цукор - 2 склянки,
Ванілька.

Спосіб приготування:
Готуємо звичайне пісочне тісто. Для цього потрібно масло кімнатної температури старанно розтерти з однією склянкою цукру та двома яйцями. Розтирати подовше, щоб маса стала однорідною. Додавши в масу розпушувач і просіяне борошно, замішуємо тісто.

 

фото 1фото 1

 

Вимісивши добре тісто розкачуємо його в середній пласт і розподіляємо рівномірно по формі.

 

фото 2фото 2


Тепер приготуємо начинку. Збиваємо холодну сметану з іншою склянкою цукру, додавши в неї ваніль.

 

фото зфото з


Викладаємо у форму ягоди журавлини, залишивши жменю, щоб присипати зверху, так вони не потонуть і будуть прикрашати пиріг.

 

фото 4фото 4

 

Зверху заливаємо сметанною начинкою і посипаємо журавлиною.

 

фото 5фото 5


Пекти пиріг при 200 градусах приблизно пів годинки.

 

фото 6фото 6

 

Коли пиріг повністю охолоне, поставити його в холодильник на пару годин.

 

фото 7фото 7


Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок