Відкрити категорії

Холодний борщ з ковбасою


Холодний борщ з ковбасою


Холодний борщ, на мій погляд, найкращий варіант першої страви в жарку пору року. Впевнена, що зі мною погодяться всі, хто хоч один раз пробував це блюдо. Холодний борщ нагадує окрошку, але все ж має кілька основних відмінностей.

Особисто я не великий любитель окрошки з-за своєрідного поєднання овочів, ковбаси і квасу (або кефіру).

Інгредієнти:
середній буряк — 1 шт.;
невелика картопля — 2-3 шт.;
морква середнього розміру — 2 шт.;
ріпчаста цибуля — 1 шт.;
свіжі огірки — 2 шт.;
зелень кропу — 1 пучок;
курячі яйця (зварені круто) — 3 шт.;
ковбаса варена (або шинка) — 250 г;
гаряча вода — 2 л;
лимон — 1/5 шт.;
сіль — за смаком;
сметана (або майонез) — для подачі.

Процес приготування холодного борщу.


Приготування холодного борщу я почала з того, що підготувала овочі. Картоплю і моркву відварила до готовності. Потім охолоджені овочі і ріпчасту цибулю я нарізала невеликими кубиками (як для Олів’є).

11


Також в холодний борщ йде варена ковбаса або шинка. Не економте на її якості. Від цього залежить смак страви. Ковбасу нарізаємо кубиками, як овочі.

22

Рекламний блок
Далі займемося свіжим огірком. Якщо огірочки молоді, нарізаємо просто овоч кубиками. Якщо ж шкірка тверда, я віддаю перевагу її тонко зрізати.

33


Зварені круто і повністю охолоджені курячі яйця нарізаємо кубиками, як і інші інгредієнти.

44


Крім основних інгредієнтів (овочів і ковбаси) дуже важливим складовим нашої страви є кріп. Його в холодний борщ йде багато! Зелень я попередньо помила і ретельно просушити на рушнику. Потім я дрібно порубала кріп.

55


Всі інгредієнти готові. Тепер їх можна поєднати в глибокій ємності і добре перемішати.

66


Далі я розповім, як приготувати буряковий відвар — головну особливість холодного борщу. Буряки я вибрала солодкі, соковиті, яскраві. Його необхідно натерти на тертці. Я використовувала терку для корейської моркви.

77


Далі я склала буряк в каструлю з товстим дном. У ній можна гасити без води. Якщо у Вас ще немає підходящої посуду, краще використовувати мультиварку на програмі «Томлениеь» або «Тушение». Буряк слід полити соком лимона для збереження кольору і готувати на мінімальному вогні протягом 15 хвилин.

88


Паралельно я поставила закип'ятити воду. Заливаю готовий буряк киплячою водою, додаю сіль за смаком і накриваю щільно кришкою, щоб відвар настоявся.

99


Зберігаю я буряковий відвар і основу для холодного борщу в холодильнику окремо. Перед подачею відвар можна злегка пригріти або подавати холодним.

1010


Також при подачі в кожну тарілку я додаю сметану. Якщо любите, можна додати майонез.

1111


Приємного смаку!

Рекламний блок
Холодний борщ з ковбасою


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com