Солянка збірна м'ясна



Солянка збірна м'ясна


Іноді може здатися, що солянка включає всі продукти, що знаходяться вдома, але це не так. Особливих премудростей в приготуванні немає, головне — послідовність додавання потрібних продуктів. Тут знадобиться м'ясо, морква, лавровий літ, солоні огірки, ковбаса, лимон і багато іншого, що і становить це блюдо.

Рецепти збірної солянки можуть трохи відрізнятися. Але, так чи інакше, рецепт страви завжди включає м'ясний бульйон і ковбасу, а також маслини. Зате без картоплі можна обійтися. Цей рецепт допоможе вам в освоєнні такого чудового блюдо, тому обов'язково пробуйте!

Інгредієнти:
600 г яловичої голяшки з кісткою;
100 г моркви;
3 цибулі ріпчастої;
50 г стеблової селери;
20 мл рослинного масла;
5 шт. перцю чорного горошком;
200 г томатного пюре;
300 г солоних огірків;
20 г петрушки;
200 г буженини;
2 лаврового листа;
200 г окорока;
30 г каперсів;
200 г вареної ковбаси;
50 г маслини з кісточками;
50 г сирокопченої ковбаси;
1 лимон.

Готуємо збірну м'ясну солянку.


М'ясо промиваємо в холодній воді й перекладаємо у велику каструлю. Наливаємо близько 3 літра холодної води, ставимо на великий вогонь.

11


Потім, коли з'явиться піна, зменшуємо вогонь, щоб вода ледь кипіла, і прибираємо її. Через 30 хв. з початку варіння кладемо туди моркву, цибулю, а також лавровий листок і перець з селерою. Варимо ще 40 хв., щоб овочі стали м'якими, потім виймаємо і викидаємо їх.

22


Коли м'ясо приготується, виймаємо його, відокремлюємо від кісток, нарізаємо на шматочки по 2 см і кладемо назад в бульйон. Тепер нарізаємо півкільцями цибулю і пасеруємо його в маслі до прозорості.

33


Далі нарізаємо невеликими шматочками солоні огірки.

44


Якщо залишився розсіл, то можна додати його пізніше в солянку. Додаємо до цибулі ці огірки, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні 15 хв.

55


Тепер додаємо томатне пюре або стиглі нарізані помідори. Готуємо 10 хв. на невеликому вогні, іноді помішуючи. У нас повинен вийти «брез», тобто заправка для солянки. Можете готувати її заздалегідь і тримати в холодильнику. Додаємо брез в бульйон.

66


Всі м'ясопродукти, включаючи ковбасу, нарізаємо невеликими кубиками і кладемо в суп, який вариться на невеликому вогні. Потім додаємо в бульйон оливки і каперси (2 ст. л.). Солимо, якщо потрібно. Ще можете додати огіркового розсолу.

77


Готова солянка повинна настоятися 30 хв. при закритій кришці.

88


Подавати страву потрібно гарячою, поклавши в тарілку шматочок лимона зі свіжою нарізаною петрушкою.

99


Готово!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок