Перші страви кулінарні рецепти.
Немає нічого приємніше після зимової прогулянки по лісі підкріпитися тарілкою наваристого борщу зі сметаною і зеленню. Рідка страва, міцно увійшла в меню українських людей як перше до обіду, яке з'явилося в Європі не так давно - всього 4-5 століть тому. Це пов'язано з появою досить міцного посуду, який здатний витримати жар вогню, який би не ржавів і не вступав в хімічні реакції з інгредієнтами.
Але варто відзначити: на Русі супи існували давно і називалися юшкою. Це були легкі овочеві страви, які швидко насичували втомлених селян. Після приходу до влади Петра I і його спроб європеїзувати Росію, з'явилося слово «суп», а у відвар почали додавати м'ясо і рибу.
На Сході перші страви з'явилися раніше, але не були обов'язковим компонентом обіду: їх часто їли на сніданок або вечерю. Наприклад, в Японії місосуру (з соєвої пасти місо) їдять на сніданок багато жителів країни. Що ж таке суп? Ця страва наполовину складається з води, бульйону, молока, квасу, кефіру, розсолу або вина. Існують також солодкі, до їх складу входять фруктові соки. Зазвичай перші страви в Україні прийнято робити густими, наваристими, з риби, м'яса або курки.
Влітку можна приготувати легку окрошку або грибний (овочевий). У південних країнах віддають перевагу більш легким супам, відсоток води в яких перевищує половину. Діляться на гарячі, холодні і комбіновані (які можна їсти при будь-якій температурі). Холодні краще всього готувати влітку, вони добре освіжають і угамовують голод, а гарячі врятують в непогожі дні зими.
Супи поділяються і за способом приготування. Існують прозорі (звичайні бульйони, в процесі приготування яких використовується тільки 1-2 основних страви). Якщо до відвару з м'ясом додати кілька другорядних компонентів, наприклад овочі, то вийде заправний. Інгредієнти попередньо потрібно обсмажити. Якщо в процесі приготування вам потрібно загустити страву (додати борошно або яйце для густоти) - це загущений. Ще є супи-пюре і солодкі, часто виступають в якості десерту.
Навчитися готувати перші страви досить просто. В інтернеті та на нашому сайті ви зможете знайти рецепти приготування з фото, де розписаний кожен крок. Дотримуючись інструкції, ви з легкістю опануєте будь-яку страву.
Але варто відзначити: на Русі супи існували давно і називалися юшкою. Це були легкі овочеві страви, які швидко насичували втомлених селян. Після приходу до влади Петра I і його спроб європеїзувати Росію, з'явилося слово «суп», а у відвар почали додавати м'ясо і рибу.
На Сході перші страви з'явилися раніше, але не були обов'язковим компонентом обіду: їх часто їли на сніданок або вечерю. Наприклад, в Японії місосуру (з соєвої пасти місо) їдять на сніданок багато жителів країни. Що ж таке суп? Ця страва наполовину складається з води, бульйону, молока, квасу, кефіру, розсолу або вина. Існують також солодкі, до їх складу входять фруктові соки. Зазвичай перші страви в Україні прийнято робити густими, наваристими, з риби, м'яса або курки.
Влітку можна приготувати легку окрошку або грибний (овочевий). У південних країнах віддають перевагу більш легким супам, відсоток води в яких перевищує половину. Діляться на гарячі, холодні і комбіновані (які можна їсти при будь-якій температурі). Холодні краще всього готувати влітку, вони добре освіжають і угамовують голод, а гарячі врятують в непогожі дні зими.
Види супів.
Супи поділяються і за способом приготування. Існують прозорі (звичайні бульйони, в процесі приготування яких використовується тільки 1-2 основних страви). Якщо до відвару з м'ясом додати кілька другорядних компонентів, наприклад овочі, то вийде заправний. Інгредієнти попередньо потрібно обсмажити. Якщо в процесі приготування вам потрібно загустити страву (додати борошно або яйце для густоти) - це загущений. Ще є супи-пюре і солодкі, часто виступають в якості десерту.
Навчитися готувати перші страви досить просто. В інтернеті та на нашому сайті ви зможете знайти рецепти приготування з фото, де розписаний кожен крок. Дотримуючись інструкції, ви з легкістю опануєте будь-яку страву.