Медове печиво
Інгредієнти:
Борошно пшеничне 250 г
Цукор-пісок 50 г
Вершкове масло 50 г
Мед 60 г
Яйце куряче 3 шт.
Кардамон ¼ ч.л.
Гвоздика 2 шт.
Шоколад 100 г
Сода харчова ¼ ч.л.
Сіль ¼ ч.л.
Мелена кориця 1 ч.л.
Коньяк 5 мл.
Спосіб приготування:
Зварити медовий сироп. Для цього додати до цукру 3 ст.л. води і варити на дуже повільному вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру. Коли сироп трохи прохолоне, додати в нього рідкий мед і все знову ретельно перемішати. Додати (за смаком) гвоздики, кардамону. Дати трохи постояти, охолонути, а потім спеції можна витягти.
Розібрати яйця на жовтки і білки. Розм'якшене масло розтерти з жовтками і потім добавити сироп.
Все знову ретельно перемішати.
До борошна додати корицю, сіль, соду (або розпушувач).
Добавити яєчно-медову суміш та замісити туге тісто.
Дати постояти тісту 1 годину.
Тісто розкачати жгутиками, розділити на рівні кусочки.
І з кожного кусочка викачати півмісяць. Викладати печиво на лист, який необхідно прокласти папером для випічки.
Випікати при 200 °С у духовці до золотистого кольору, десь 15-20 хвилин. Вийняти та остудити.
На паровій бані розтопити шоколад, додати коньяк, перемішати. Трохи остудити.
Кожен край півмясяця вмочити в шоколад. Викласти на решітку. А потім можна винести в холодне місце для повного застигання шоколаду.
Смачного!