Апельсинове печиво



Апельсинове печиво


Недавно спробувала новий рецепт печива, який мене підкорив і закохав у себе, що їм захотілося поділитися в першу чергу. Це апельсинове печиво з дуже м'яким смачним тістом, але найголовніше його прикраса — це приголомшлива ароматна, соковита начинка з апельсина з цукром і корицею, не приторно солодка, в самий раз.

Дуже смачне, трохи незвичне поєднання. Випробувала на своїй сім'ї, носила в гості на частування — всім дуже сподобалося!

Інгредієнти:
Тісто:
50 г вершкового масла;
80 г цукру;
80 г сметани (3 ст. л.) — можна замінити на натуральний йогурт;
1 яйце;
300 г борошна (або 2 склянки, або 500 мл);
0,5 ч. л. розпушувача.

Начинка:
половина великого апельсина;
80 г цукру;
1 ст. л. крохмалю (для густоти);
0,5 ч. л. кориці (за бажанням).

Готуємо апельсинове печиво.
Масло використовуємо розм'якшене. Для цього можна витримати при кімнатній температурі або поставити в мікрохвильову піч на режим «Розморожування» на 30-60 сек.

Масло розтираємо з цукром. Можна вручну ложкою, можна міксером.

11


Додаємо яйце, сметану, перемішуємо.

22


Потім просіваємо борошно, додаємо розпушувач. Починаємо перемішувати ложкою або міксером.

33


Тісто туге, тому потім руками ліпимо колобок. Тісто виходить гладке, пластичне. Загортаємо його в харчову плівку, щоб не підсихало. Кладемо загорнуте в плівку тісто в холодильник — даємо тісту «відпочити». Нехай полежить 15-20 хв., за цей час приготуємо начинку.

44


Для начинки на цю кількість тіста знадобиться половина великого апельсина. Апельсин миємо, відрізаємо половину і ріжемо на великі шматки. Ріжемо разом з шкіркою! Виймаємо кісточки, білі перегородки краще прибрати.

55


Шматочки апельсина подрібнюємо в блендері.

66


Додаємо цукор, крохмаль, корицю, ще раз збиваємо начинку в блендері.

77


Дістаємо тісто з холодильника, розгортаємо в прямокутник (у мене вийшов прямокутник приблизно 30×25 см). Гладке тісто, на скалці не липне, добре розкочується, так що підсипати борошно не потрібно. Дуже зручно розгортати на килимку.

88


На тісто викладаємо начинку, розрівнюємо. При цьому з одного краю тіста (далекого від вас) залишаємо смужку, вільну від начинки, щоб потім було зручно згортати рулет.

99


Згортаємо рулет, рухаючись в бік вільного від начинки краю тіста. Звертаємо рулет швом донизу, щоб при випіканні печиво не розгорталося.

1010


Гострим ножем нарізаємо рулет на печива товщиною близько 2,5 см. У мене вийшло 14 штук.

1111


Викладаємо печиво на деко, змащене маслом, на невеликій відстані один від одного.

1212


Ставимо в розігріту до 220 градусів духовку, випікаємо 15-20 хвилин.

1313


Це дуже смачно, ніжно, дуже ароматно, в міру солодко, всіх запрошую спробувати!

1414


До речі, щоб печиво залишалося м'яким, не тримайте його на відкритому повітрі. Покладіть в хлібницю або накрийте рушником.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок