Печиво на Різдво



Печиво на Різдво


Інгредієнти:
Для тіста:
300 г борошна;
150 г вершкового масла чи молочного маргарину;
100 г цукрового піску;
2 яйця;
1 пакетик ванільного цукру;
1 ч. л. розпушувача.

Для глазурі:
розтерти 1 білок;
0,5 склянки цукрової пудри;
додати харчові барвники.

Приготування різдвяного печива.


В глибокій чаші змішуємо всі сухі інгредієнти - борошно, цукор-пісок, цукор ванільний, розпушувач.

11



Додаємо порізане шматками вершкове масло або хороший молочний маргарин. Розтираємо руками, перетворюючи все це в дрібну крихту.

22



Додаємо яйця. Вимішуємо тісто добре руками. Збираємо тісто в кулю, загортяємо в пакет і відправляємо відпочивати на пів години в холодильник. Так воно буде краще кататися і не липнути до качалки.

33



Ще раджу присипати стіл і качалку борошном. Розкачуємо тісто не тонко, приблизно пів сантиметра завтовшки. Я не великий любитель хрусткого, сухого печива, тому роблю його саме товстішим.

44



Формочками з різдвяною тематикою вирізаємо наше майбутнє печиво і переносимо на деко, застелене пекарським папером.

55



Таке печиво не буде розпливатися в сторони, а тільки підросте вгору, тому на одному аркуші може вміститися багато печива на невеликій відстані один від одного. Гріємо духовку до 180° і ставимо наше печиво всередину на 10 хвилин, не більше.

66



Готове печиво виходить злегка рум'яним. Якщо ви хочете біле печиво - дістаньте з духовки трохи раніше. Ось, власне, і все. Печиво за бажанням покрити глазур'ю за допомогою корнетика з пергаменту.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок