Печиво на Хеллоуїн



Печиво на Хеллоуїн


Ось я вирішила приготувати мумію, але у вигляді печива. Печиво "Мумія" виходять веселими та кумедними, діти просто в захваті. Печення на основі пісочного тіста, так що приготувати таке печиво зможе будь-який маленький кулінар.

Інгредієнти:
борошно пшеничне - 250 г;
какао-порошок - 50 г;
масло вершкове - 150 г;
цукор пісок - 3 ст. ложки;
яйця курячі - 1 шт.

Приготування печива на Хеллоуїн.


Готуємо шоколадне тісто. У чашу блендера всипаємо просіяного борошна 150 г, какао порошок, цукор за смаком (я додала 2 ст. ложки).

1


Додаємо м'яке вершкове масло 100 гр.

2


Подрібнюємо все в крихту на великій швидкості. Вийде масляниста розсипчаста суміш. Її висипаємо в миску, додаємо один яєчний жовток. Білок прибираємо поки в холодильник, його будемо використовувати при приготування білого тіста.

3


Жовток добре перемішуємо, збираємо шоколадне тісто в кулю, загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на одну годину.

4


Далі готуємо світле тісто, його нам знадобиться менше. Для цього беремо борошно 100 г, цукор (1 ст. ложка), вершкове масло 40 г.

5


Подрібнюємо так само в крихту.

6


Додаємо яєчний білок, збираємо тісто. Готове тісто прибираємо в холодильник на годину.

7


Через годину приступаємо до ліплення печива. Світле тісто розкачуємо в тонкий пласт.

8


Потім нарізаємо на невеликі смужки, це наші майбутні бинти.

9


З шоколадного тіста формуємо витягнуту овальну форму, товщиною 0,7-1 см.

10


Щоб зручно було формувати мумії визначаємо місце для очей. Очі робимо з світлого тіста.

11


Потім бинтуємо мумію.

12


Хаотично бинтуємо, робимо зіниці очей з маленького шматочка шоколадного тіста.

13


Випікаємо печиво "Мумія" в розігрітій духовці при температурі 180-190 градусів. Випікаємо протягом 20-25 хвилин.

14


А ось печиво "Мумія" після випічки.

15


Таке печення добре поєднуються з теплим молоком. Жодна дитина не залишиться байдужим.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок