Cирні кульки



Cирні кульки


Інгредієнти:
Пшеничне борошно в.г. - 1,5 склянки,
Сир кисломолочний - 250 г,
Цукор-пісок - 2 ст. л.,
Свіже яйце - 1 шт.,
Ванільний цукор чи есенція - 1 пакетик,
Сіль,
Сода харчова - 0,5 ч. л.,
Оцет - 1 ч. л.,

Для смаження кульок - олія рослинна.

Спосіб приготування:
Розітріть куряче яйце з цукром, присоліть.

11



Викладіть із окрему тарілку сир і розітріть його виделкою. Додати пачечку ванільного цукру.

22



Додаємо яєчну масу до сиру.

33



Що б наші сирні кульки вийшли пишними - додайте в суміш погашену оцтом соду.

44



Знову перемішайте вміст посуду.

55



Поступово додаємо борошно, змішуючи масу до однорідного стану. В залежності від сиру, який, як відомо, має різну жирність і вологість, борошна може увійти в тісто від одного до півтори склянок.

66



Тісто повинне вийти дуже м'якеньким, але при цьому і не липнути до рук.

77



З вимішеного тіста формуємо невеликі кульки.

88



У каструлі з товстим дном розігріваємо олію.

99



Смажимо сирні кульки в маслі. Вогонь при жарці не повинен бути великим, максимум - середній, інакше кульки ризикують придбати занадто темний колір, а всередині не пропектися.

1010



Обсмажені кульки перекладаємо на паперову серветку чи рушник, щоб позбутися жиру.

1111



Готовий до вживання продукт посипаємо цукровою пудрою - так смачніше.

1212



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок