Різдвяне печиво



Різдвяне печиво


Хочу поділитися найулюбленішим, ностальгічним смачним печивом на Новий рік і Різдво. Цей рецепт робила ще моя мама. Звичайно, ці печива можна робити і на інші свята: день Святого Валентина, Великдень, День народження дитини. Я люблю ці печива. Тісто дуже смачне. Після випічки печива розписуються барвистою глазур'ю. Дивитися на них і їсти дуже приємно. Та й готувати одне задоволення. Загальний час приготування 2 години. Час випічки (піч) 6 хвилин.

Інгредієнти:
180 г вершкове масло (маргарин для випічки);
200 г цукру;
1/2 чайної ложки тертої апельсинової або лимонної цедри;
1/2 чайної ложки ванілі;
1 яйце;
4 чайні ложки молока;
2 склянки борошна;
1 чайна ложка пекарського порошку;
1/4 чайної ложки солі.

Для глазурі:
1 жовток;
1 чайна ложка води;
2 краплі (до 3) харчової фарби.

Для прикраси:
900 г цукрової пудри (можна менше в залежності від кількості печива);
1/4 склянки молока;
2 столові ложки яєчного білка (приблизно).

Як приготувати різдвяне печиво.


Маргарин розм'якшити при кімнатній температурі і перекласти його в ємність. Додати цукор. Зняти з лимона цедру. Якщо лимона у вас немає, можете замінити його на апельсин, теж буде смачно. Додати 1/2 чайної ложки цедри.

11


Додати 1/2 чайної ложки ванілі, молока,яйце і ретельно перемішати.

22


Я подивилася на тісто (здалося мало) і вирішила зробити подвійну порцію. Так що, я додала два яйця і 8 чайних ложок молока.

33


Змішайте все, щоб маса була повітряною без грудочок.

44


Тепер, борошно просіяти через сито, 4 склянки. Додати 1/2 чайної ложки солі і 3 чайні ложки порошку для випічки. Тепер всі інгредієнти кинути в міксер і ретельно змішати.

55


Перед прокаткою тісто треба охолодити. Я зазвичай ділю тісто на три частини: просто взяти третину тіста і покладіть його на шматок паперу для випічки. Потім помістити другу частину зверху і трохи придавити тісто. Його буде легше потім розгорнути.

66


Оберніть тісто і поставте в холодильник на годину перед використанням, або, якщо ви поспішаєте на 20 хвилин у морозилку. Я завжди кладу в морозилку.

77


Поки тісто охолоджується зробимо з яєчного жовтка глазур: відокремте білок від жовтка. Кожен жовток в окремий посуд, для того щоб пофарбувати жовтки, а потім і печиво. У кожен яєчний жовток додати 1 чайну ложку води і перемішати.

88


Тепер додайте кілька крапель харчового барвника до кожної страви. На новорічні, різдвяні свята я завжди використовую зелений. Потім просто перемішати разом за допомогою виделки.

99


Тепер повторіть те ж саме з червоним.

1010


Тепер я перемішаю червоний і зелений, щоб спробувати вивести чорний колір.

1111


Далі, присипати гладку поверхню борошном. Взяти 1 диск тіста з морозилки і укласти його на посипаний місце борошном.

1212


Розкачати тісто качалкою від центру до краю. (Не розгортайте тісто дуже тонко, а то печиво буде жорстким).

1313


Тепер починається найцікавіше! Взяти формочки покласти їх на тісто і трохи придавити. Намагатися розташувати формочки так, щоб менше залишалося невикористаного тіста.

1414


Лист злегка змастити маслом або посипати борошном (можна постелити пергамент, теж чудово).

1515


Пензликом з м'якою щетиною розмалювати поверхню печива. Переконайтеся, що щетина дуже м'яка (для акварелі), інакше поверхня тіста можна подряпати.

1616


Звичайно чорний виглядає не дуже, але варіантів у мене немає.

1717


Продовжуйте фарбувати печива у відповідності з побажаннями. Закінчивши, запікати при температурі 190-градусів протягом приблизно шести хвилин. ВАЖЛИВО: Дивіться, щоб печиво не стало коричневим, інакше смак буде не той. Просто переконайтеся, що вони пропеклися і витягуйте (але 6-ти хвилин цілком достатньо). Видалити їх з дека і дати охолонути на решітці.

1818


900 г цукрової пудри насипати в миску. Додати близько 1/2 склянки молока і пару столових ложок білка. Змішати інгредієнти, потім помістити в кондитерський мішок з дуже тонкою насадкою.

1919


Для сніговиків, просто вичавити глазур на них по всій поверхні.

2020


Вам здається мало прикрас, не соромтеся, додавайте свої варіанти.

2121


Ось деякі з шедеврів.

2222


Ці печива можуть просто стати частиною вашої традиції Різдва та Нового року, як у мене багато років тому.

Приємного смаку! Удачі в Новому році!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок