Новорічне печиво Ялинка



Новорічне печиво Ялинка


Інгредієнти:
борошно - 370 г;
масло вершкове - 120 г;
цукор - 200 г;
мед - 3 ст. л;
яйця курячі - 2 шт.;
цукрова пудра - 150 г;
кориця мелена - 2 ч. л.;
мускатний горіх мелений - 1 ч. л.;
імбир мелений - 1 ч. л;
сода харчова - 2 ч. л.

Як приготувати Новорічне печиво Ялинка.


Для тіста нам знадобляться наступні інгредієнти: борошно, цукор, мед, вершкове масло, сода. Пропорції борошна я виробила для себе в процесі приготування. Все залежить від муки, від того, де і в яких умовах вона зберігалася. Тому, навіть написавши 370 г в рецепті, я не завжди впевнена, що саме стільки піде борошна.

11


Спеції: кориця, імбир, мускатний горіх.

22


Виливаємо мед в каструльку, яку можна буде нагріти.

33


Додаємо в мед всі спеції.

44


Висипаємо цукор. Можна брати і коричневий цукор, але я вирішила, що мед додасть тісту потрібний коричневий колір.

55


Починаємо все це нагрівати до того моменту, коли мед і цукор практично перетворяться в рідину

66


Додаємо дві чайні ложки соди і перемішуємо активно вміст каструльки.

77


На ваших очах буде відбуватися ось таке дійство: сода буде шипіти від того, що буде відбуватися гасіння соди медом і на поверхні з'являться такі міхури і піна.

88


Прибираємо каструльку з вогню і даємо піні осісти.

99


Тепер додаємо в суміш вершкове масло і розтоплюємо його за рахунок гарячого меду з цукром. Туди ж додаємо 1 яйце і один жовток, оскільки 1 білок нам знадобиться для глазурі.

1010


А тепер настав час борошна, додаємо борошно. Завжди просіюю борошно перед використанням, впевнена, що це робить випічку більш повітряною.

1111


Перемішуємо суміш з борошном і отримуємо ось таке тісто. Виглядає рідкувате, ось тут я і починаю потроху додавати ще борошна. Зазвичай, для того, щоб тісто набуло необхідну консистенцію, додатково потрібно 20-30 г борошна.

1212


Готове тісто дістаємо з каструлі і трошки притрушуємо борошном.

1313


Потім загортаємо тісто в харчову плівку і кладемо на 4-5 годин в холодильник. До речі, таке тісто в холодильнику може зберігатися до тижня.

1414


Після закінчення потрібного часу ( я вже після 3-х годин почала випікати ), дістаємо тісто розкачуємо його тонким коржем ( 0,5-0,8 мм) і склянками різного діаметра вирізаємо кола ( необхідно зробити 5 парних кіл різного діаметру). Викладаємо кола на деко, застелених папером для випічки і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 5-7 хвилин. В результаті отримуємо ось таке печиво.

1515


В окремій ємності збиваємо залишений нами раніше один білок і 150 г цукрової пудри для отримання білкової глазурі. Глазур повинна бути густою. Її густоту можна регулювати кількістю цукрової пудри, додаються в глазур. Майте на увазі, що глазур швидко застигає, тому намагайтеся якнайшвидше її використовувати.

1616


Тепер збираємо нашу ялинку: спочатку склейте глазур'ю печива одного діаметра між собою, потім верхнє печиво з пари покрийте глазур'ю, з'єднайте печива вгору по зменшенню діаметра. Верхівку ялинки можна і випекти-зірочкою, можна використовувати ягоди, можна використовувати цукерки М&М. зверху ялинку можна притрусити сніжком : посипати цукровою пудрою, просіяти через ситечко.

1717


Для того, щоб зробити з ялинки подарунковий варіант, необхідно просто красиво упакувати її і подарувати своїм друзям і знайомим, як смачний "їстівний" новорічний подарунок.

Проявіть турботу та увагу про своїх рідних і знайомих, подаруйте їм ось таку смачну ялинку, частинку вашої праці, любові і душі!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок