Як приготувати тарталетки



Як приготувати тарталетки


Ці витончені тарталетки будуть виглядати дуже елегантно на святковому фуршеті. На чаюванні в колі друзів вони виявляться не менш доречними.

Пісочні тарталетки випікають «сліпим» методом і тільки після цього наповнюють кремом з вершкового сиру. Така послідовність - запорука того, що тарталетки залишаться хрусткими і розсипчастими. Немає сенсу придавлювати маленькі корзиночки сухими бобами (на відміну від більш великих виробів), однак при розкочуванні дуже важливо не розтягувати тісто, інакше тарталетки стискатимуться і втратять форму.

Для цього рекомендуємо розкачувати тісто маленькими частинами. Робіть качалкою короткі легкі рухи, часто повертаючи пласт. Тарталетки можна спекти за тиждень до подачі і зберігати в герметичній посуді в прохолодному місці, а в замороженому стані - до двох місяців. Тарталетки з начинкою не придатні для заморожування.

Ми прикрасили тарталетки ягодами, тому що маленькі ягідки дуже красиво виглядають. Однак лимонні нотки в кремі з вершкового сиру відмінно поєднуються з багатьма фруктами, тому ягоди можна замінити фруктами в залежності від уподобань і сезону. Скибочки ківі, виноград, часточки апельсина або шматочки абрикос нітрохи не поступаються ягодам. Прикрасьте кошики різними фруктами або якимось одним.

Як приготувати смачні тарталетки.

Інгредієнти:
Для тіста:

175 г борошна + для розкочування;
100 г нарізаного кубиками вершкового масла;
25 г дрібно кристалічного цукру;
25 г меленого мигдалю;
1 жовток;
приблизно 1 ст. л. води.

Для начинки:
200 г вершкового сиру жирного;
25 г дрібно кристалічного цукру;
1 яйце;
подрібнена на тертці цедра 1 лимона;
4 ст. л. лимонного соку;
6 ст. л. вершків для збивання;
асорті зі свіжих ягід.

Для глазурі:
4 ст. л. абрикосового джему;
1 ст. л. лимонного соку;
1 ст. л. води.

Начиння:
рифлена виїмка для печива діаметром 7,5 см;
2 силіконові форми на 9 тарталеток;
силіконовий кондитерський пензлик.

Як підготувати і спекти основи з тіста.

1. Насипте борошно в миску і розітріть з маслом в дрібну крихту. Домішайте цукор і мелений мигдаль і введіть жовток.

11


2. Додайте 1 ст. л. холодної води і столовим ножем перемішайте всі інгредієнти, роблячи ріжучі рухи. Зберіть масу руками, при необхідності долив ще трохи води, і замісіть м'яке тісто. Оберніть харчовою плівкою і дайте підійти 15 хвилин.

22


З. На присипаній борошном поверхні розкачайте тісто в тонкий пласт і фігурною виїмкою для печива виріжте кола. Повторюйте, поки не закінчиться тісто. Загалом має вийти 18 кружків.

33


4. Перекладіть кружки тіста в силіконову форму і пальцями втисніть їх в поглиблення. Наколіть тісто виделкою і поставте в морозилку на 30 хвилин. Розігрійте духовку до 200 °С. Випікайте кошики 10-12 хвилин, потім уменшіть температуру духовки до 180 °С.

44

 

Як зробити начинку для тарталеток.

5. Розітріть вершковий сир з цукром до однорідності. Вбийте яйце, ретельно розтираючи масу, поки вона не стане однорідною. Додайте лимонний сік і цедру. Збийте вершки до м'яких піків і підмішайте в лимонний крем.

55


6. Ложкою розкладіть крем з випеченими тарталетками і поставте в духовку на 10-12 хвилин, поки крем не схопиться. Дайте охолонути.

66


7. Розкладіть свіжі ягоди на кремі, що охолонув. При необхідності наріжте великі ягоди.

77


8. Для глазурі: у каструлі розігрійте джем з лимонним соком і водою і добре розмішайте до отримання однорідної маси. Процідіть в піалу через маленьке сито або чайне ситечко. Пензлем чи ложкою покрийте ягоди глазур'ю і дайте застигнути.

88



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок