Букет з печива



Букет з печива


Наближається день народження подруги або близької родички? Вручіть іменинниці букет, який можна з'їсти! Оберніть його декоративним пакувальним папером або вставте палички в маленький квітковий горщик.

Квіточки-печива можна зібрати у вигляді традиційного букета і перев'язати красивою стрічкою. Для цього розкладіть на робочій поверхні аркуш тонкого декоративного обгорткового паперу або целофану і викладіть на нього вироби, розташовуючи їх під різним кутом і на різній висоті, як роблять при складанні звичайного квіткового букета. Оберніть кінці паперу або целофану навколо квіток і не туго зв'язати палички стрічкою, щоб квіти не торкалися один до одного і печиво не розкришилося.

Щоб зробити ефектну їстівну альтернативу кімнатноъ рослини, як на фото, виріжте шматок флористичної губки за розміром квіткового горщика і щільно втисніть в нього. Краще всього брати металеві або керамічні ємності, оскільки пластикові дуже легкі і можуть перекинутися. Втисніть палички в губку, розставляючи квіточки під різним кутом і на різній висоті. Розірвіть листок зеленого пакувального паперу на тонкі смужки, зімніть і втисніть між паличками, щоб замаскувати губку.

Інгредієнти:
Для тіста.

100 г розм'якшеного вершкового масла;
100 г дрібно кристалічного цукру;
2 яйця;
400 г борошна + для розкочування;
1 ч. л. мигдальної есенції;
3 ст. л. світлої патоки або меду;
1 ч. л. розпушувача.

Для прикраси.
біла цукрова глазур;
різнобарвна цукрова мастика;
цукрова пудра для розкочування;
цукрові перлинки і посипання різних видів.

Начиння.
силіконовий килимок;
металевий лист;
виїмки для печива у вигляді квіток;
палички для морозива;
великий шпатель.

Як зробити букет з печива.


1. Збийте вершкове масло з цукром в пишну масу. Поступово вбийте яйця, додаючи з кожною порцією трохи борошна, щоб маса не розшаровувалася. Введіть мигдалеву есенцію і патоку або мед.

11


2. Збивайте міксером, поки есенція і патока або мед не розподіляться в тісті рівномірно. Просійте в масу борошно з розпушувачем.

22


3. Великою металевою ложкою змішайте борошно з масляною масою. Руками замісити м'яке тісто.

33


4. На присипану борошном поверхню перекладіть тісто і злегка вимісити, поки воно не стане гладким. Оберніть його харчовою плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.

44


5. Розігрійте духовку до 170 °С. Покладіть на деко силіконовий килимок. Розкачайте половину тіста в пласт товщиною 5 мм (решту тіста оберніть плівкою). Виїмками у формі квіток виріжте печиво. Зберіть обрізки, знову розкачайте і виріжте квіточки. Повторюйте, поки не закінчиться тісто.

55


6. Перекладіть печиво на силіконовий килимок і випікайте 20 хвилин. Остудіть 5 хвилин, потім перекладіть вироби на решітку остигати. Спечіть описаним способом решту тіста.

66


7. Переверніть печиво і ложкою викладіть в центр кожного цукрову глазур. Втисніть в неї палички і залиште до повного затвердіння.

77


8. На дошці, присипаній цукровою пудрою, розкачайте мастику в тонкий пласт і виїмки виріжте квіточки. Втисніть ці деталі в печиво, фіксуючи їх невеликою кількістю цукрової глазурі. Прикрасьте центр квіточок цукровими перлинками або цукровою посипкою, закріплюючи їх цукровою глазур'ю. Залиште до затвердіння.

88


Підказка.
Відведіть на приготування квіточок-печива достатньо часу, оскільки глазур і мастика повинні як слід затвердіти. Це особливо важливо, якщо ви кріпите квіточки до паличок, оскільки якщо глазур не застигне, то печиво з деталями з мастики під своєю вагою обваляться.

Квіти з цукрової мастики, якими прикрашені печиво, необов'язково додатково декорувати. Пелюстки можна розмітити зубочисткою. Щоб зробити края квіток хвилястими, як, наприклад, пелюстки маку на фото, умочіть зубочистку в цукрову пудру і прокатайте її по краю квітки - мастика стане тонше і зігнеться у вигляді рюшів.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок