Лимонне печиво з мигдалем



Лимонне печиво з мигдалем


Хрустке печиво з легким ароматом лимона і мигдальними горіхами порадує і дітей, і дорослих. Воно відмінно підходить для полуденка і сніданку або просто для гарного настрою.

Не вимішуйте довго пісочне тісто - випічка вийде жорсткою.

Інгредієнти:
1 склянка борошна;
100 г вершкового масла;
110 г цукрової пудри;
1 яйце;
1 білок;
цедра одного лимона;
1 ст. л. лимонного соку;
щіпка солі;
1/2 склянки рубленого мигдалю;
яєчний білок для змазування;
мигдальні пелюстки або рубаний мигдаль для посипання.

Приготування:

1. Розбийте в миску яйце і злегка збийте виделкою. В іншій мисці збийте міксером вершкове масло з цукровою пудрою в повітряний крем. По 1 ст. л. додайте яйце, продовжуючи збивати масу. Натріть на тертці лимонну цедру і додайте разом з соком.

1


2. Всипте борошно, сіль і мигдаль, швидко перемішайте. У вас вийде м'яке, не липке тісто. Якщо тісто сильно липне до рук, присипте його 1 ст. л. борошна.

2


3. Сформуйте з тіста ковбаски товщиною 3 см, загорніть в харчову плівку і приберіть в морозильник на 1 г.

3


4. Розігрійте духовку до 175 °С. Застеліть деко папером для випічки. Злегка збийте білок. Вийміть тісто з морозилки, звільнити від плівки, наріжте гострим ножем на кружки товщиною 3-4 мм.

4


5. Покладіть на деко на великій відстані один від одного. Змастіть печиво білком і посипати мигдалевими пелюстками або рубаним мигдалем. Випікайте 12-15 хвилин, поки печиво злегка не зарум'яниться.

5


6. Акуратно перекладіть папір з печивом на решітку і дайте повністю охолонути.

6



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок