Рецепт тіста на піцу



Рецепт тіста на піцу


Італійці, напевно, лаялися б, побачивши цей рецепт — а мені подобається. Тісто піци на майонезі навіть дуже красиво рум'яниться, пропікається і стає тонкою хрумкою скоринкою, що робить піцу дуже смачною.

Готувати тісто для піци на майонезі дуже просто, чи можна сказати, що не складніше, ніж інші види тіста для піци, яких я вже випробувала дуже велика кількість.

У вас, напевно, також є свій особливий рецепт тіста для піци, який завжди виходить і всім подобається?

Інгредієнти:
— майонез (5 ст. л.);
— сухі дріжджі (1 повна столова ложка);
— вода (1 склянка);
— сіль (1 ст.л.);
— цукор (1 повна столова ложка);
— борошно (скільки візьме, щоб замісити круте тісто).

Як приготувати тісто для піци.


У глибоку ємність насипаю 2 склянки борошна і роблю в середині заглиблення.

11


Воду трохи підігріваю і висипаю в неї сухі дріжджі. В теплому місці настоюю дріжджі 20 хвилин.

22


Виливаю дріжджі в поглиблення в муці.

33


Додаю ложку солі.

44


Ложку цукру.

55


Тепер додаю майонез.

66


Всі інгредієнти перемішуємо і додаю стільки води, щоб тісто було щільним і відлипало від рук.

77


Відправляю тісто у ємності в тепле місце, посипавши його борошном і накривши рушником, щоб на тісті не з'явилася суха скоринка.

Після того, як тісто зійде, його можна використовувати для приготування піци з будь-якою начинкою. Тіста вистачає на дві великі або три середнього розміру піци.

Поради щодо приготування.


— воду для приготування піци потрібно не перегріти вище 40 градусів, щоб не запарити дріжджі, інакше тісто після такого заходу не зійде;

— кращою температурою для бродіння тіста на дріжджах вважається 30-37 градусів;

— сухі дріжджі використовують так, як написано на їх упаковці. Бувають сухі дріжджі, які потрібно змішувати з борошном, а не заливати теплою водою;

— в одній чайній ложці вміщується близько 1,7 г сухих дріжджів. Ця кількість дріжджів відповідає шести грам свіжих дріжджів;

— якщо ви використовуєте жорстку воду для розведення дріжджів, то краще користуватися молоком з цукром для цієї дії — результат (пишне тісто) вас порадує;

— борошно для тіста потрібно просіяти через сито, щоб наситити його киснем;

— під час замішування і сходження тіста на кухні не повинно бути протягів;

— дверцята духовки не можна різко закривати, щоб «не випустити» з неї повітря, яке необхідне для підняття;

— немає необхідності постійно відкривати дверцята духовки — тісто не буде пишним. Добре, якщо ваша духовка обладнана скляними дверцятами, щоб визначати готовність піци по зовнішньому вигляду.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок