Відкрити категорії

Рецепт тіста на піцу


Рецепт тіста на піцу


Італійці, напевно, лаялися б, побачивши цей рецепт — а мені подобається. Тісто піци на майонезі навіть дуже красиво рум'яниться, пропікається і стає тонкою хрумкою скоринкою, що робить піцу дуже смачною.

Готувати тісто для піци на майонезі дуже просто, чи можна сказати, що не складніше, ніж інші види тіста для піци, яких я вже випробувала дуже велика кількість.

У вас, напевно, також є свій особливий рецепт тіста для піци, який завжди виходить і всім подобається?

Інгредієнти:
— майонез (5 ст. л.);
— сухі дріжджі (1 повна столова ложка);
— вода (1 склянка);
— сіль (1 ст.л.);
— цукор (1 повна столова ложка);
— борошно (скільки візьме, щоб замісити круте тісто).

Як приготувати тісто для піци.


У глибоку ємність насипаю 2 склянки борошна і роблю в середині заглиблення.

11


Воду трохи підігріваю і висипаю в неї сухі дріжджі. В теплому місці настоюю дріжджі 20 хвилин.

22

Рекламний блок
Виливаю дріжджі в поглиблення в муці.

33


Додаю ложку солі.

44


Ложку цукру.

55


Тепер додаю майонез.

66


Всі інгредієнти перемішуємо і додаю стільки води, щоб тісто було щільним і відлипало від рук.

77


Відправляю тісто у ємності в тепле місце, посипавши його борошном і накривши рушником, щоб на тісті не з'явилася суха скоринка.

Після того, як тісто зійде, його можна використовувати для приготування піци з будь-якою начинкою. Тіста вистачає на дві великі або три середнього розміру піци.

Поради щодо приготування.


— воду для приготування піци потрібно не перегріти вище 40 градусів, щоб не запарити дріжджі, інакше тісто після такого заходу не зійде;

— кращою температурою для бродіння тіста на дріжджах вважається 30-37 градусів;

— сухі дріжджі використовують так, як написано на їх упаковці. Бувають сухі дріжджі, які потрібно змішувати з борошном, а не заливати теплою водою;

— в одній чайній ложці вміщується близько 1,7 г сухих дріжджів. Ця кількість дріжджів відповідає шести грам свіжих дріжджів;

— якщо ви використовуєте жорстку воду для розведення дріжджів, то краще користуватися молоком з цукром для цієї дії — результат (пишне тісто) вас порадує;

— борошно для тіста потрібно просіяти через сито, щоб наситити його киснем;

— під час замішування і сходження тіста на кухні не повинно бути протягів;

— дверцята духовки не можна різко закривати, щоб «не випустити» з неї повітря, яке необхідне для підняття;

— немає необхідності постійно відкривати дверцята духовки — тісто не буде пишним. Добре, якщо ваша духовка обладнана скляними дверцятами, щоб визначати готовність піци по зовнішньому вигляду.

Рекламний блок
Рецепт тіста на піцу


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com