Піца з грибами



Піца з грибами


Я ще не зустрічала людей, байдужих до піци. У моїй родині її теж дуже люблять. Нічого не маю проти готових коржів, вони економлять час господаркам, але мені подобається повозитися з тістом, так і випічка, зроблена своїми руками, з любов'ю, сама смачна.

Тому я шукала рецепт такого домашнього тіста, переглянула багато рецептів в кулінарній книзі, Інтернеті. В принципі, вони дуже схожі. Вибравши для себе відповідний варіант, скорегувавши після декількох приготувань пропорції на свій смак, я отримала рецепт прекрасного тіста для піци. Воно виходить тонким, смачним, чудово пропікається.

Тепер використовую цю основу, а начинку можна робити завжди різну. В цей раз я приготувала піцу з грибами, свіжими помідорами і куркою.

Інгредієнти:
— борошно (200 г);
— сухі дріжджі (1 ч. л.);
— сіль (1/2 ч. л. для тіста і для начинки – за смаком);
— тепла вода (120 мл);
— рослинна олія (1 ст. л.);
— куряче філе (300-400 г);
— свіжі гриби печериці (400-500 г);
— цибуля (2-3 шт. середнього розміру);
— майонез (4 ст. л.);
— помідори (4-5 шт. середнього розміру);
— сир (200 г).

Хочу зауважити, що дотримуватися пропорції в цьому рецепті потрібно тільки для тіста, а кількість грибів, м'яса, сиру вибирайте на свій смак. Хтось покладе більше грибів, а комусь захочеться зробити акцент на курочці.

Як приготувати піцу з грибами.


Готуємо тісто. Просіваємо борошно, додаємо в неї сухі дріжджі, сіль. Все це перемішуємо.

11


В окрему глибоку тарілку наливаємо теплу воду (я брала з чайника кип'ячену), додаємо в неї рослинне масло.

22


У чашу з борошном вливаємо теплу воду з маслом. Замішуємо тісто. Спочатку воно виходить рідкувате, тому підсипаємо трохи борошна, але не надто його забиваємо.

33


Вийшло ось таке тісто.

44


Беремо будь-яку чашку, злегка змащуємо її зсередини рослинним маслом, кладемо в неї тісто, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1-1,5 години, щоб воно піднялося. Я просто його закутала двома невеликими рушниками і залишила на столі. Поки тісто нудиться, займемося начинкою.

Відваримо куряче філе у злегка підсоленій воді майже до готовності.

55


Гриби миємо, ріжемо на шматочки.

66


Ріжемо цибулю.

77


Смажимо на олії гриби з цибулею. Коли гриби будуть практично готові, випарується зайва вода, трохи підсолюємо, помішуємо пару хвилин і вимикаємо.

88


На тертці натираємо сир.

99


Зазвичай для піци використовую томатну пасту або кетчуп. Але влітку це злочин! Адже є свіжі соковиті помідори! Як же я їх люблю! Кілька середніх томатів буде цілком достатньо. Їх будемо різати пізніше, щоб не витік сік.

1010


Минув час, дістаємо наше тісто. Якщо порівняти фото на початку і зараз, видно, як воно піднялося.

1111


Викладаємо його на стіл, підсипаємо трохи борошна і ще раз перебиваємо.

1212


Розкачуємо тонкий круглий пласт. В принципі, якщо хочете спростити собі роботу, розкачати тонкий квадрат, розміром з лист. Але я в цей раз вирішила повозитися і зробити справжню круглу піцу.

1313


Перекладаємо вийшло коло на деко, робимо невеликі бортики, на всяк випадок, щоб начинка (томат, майонез) не витекла. В цей раз я застелила папір для випікання, але думаю, що краще просто змастити деко олією, воно зробить піцу ще соковитіше.

1414


Змащуємо основу майонезом.

1515


Тепер викладаємо порізані кружальцями помідори.

1616


Викладаємо смажені з цибулею гриби.

1717


Розкладаємо шматочки курячого філе.

1818


Посипаємо піцу сиром. Його багато не буває, так що насипаємо, скільки душі завгодно.

1919


Відправляємо блюдо в духовку, розігріту до 200 градусів. Як тільки краї піци стануть золотистого кольору, а сир розплавиться, значить, можна її діставати. У мене вийшло хвилин 40. Дістаємо піцу з духовки і намагаємося дати їй хоча б трохи охолонути.

2020


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок