- Переглянути -
Переглянуло: 374   |  Коментарів 0
- Переглянути -
Переглянуло: 1047   |  Коментарів 0
- Переглянути -
Переглянуло: 327   |  Коментарів 0
- Переглянути -
Переглянуло: 708   |  Коментарів 0
- Переглянути -
Переглянуло: 700   |  Коментарів 0

Shefkuhar.com.ua

Піца кулінарні рецепти.

Небагато можна придумати страв, які вдається приготувати буквально перед приходом гостей. Найвідоміша з них - піца, рецепт якої італійці подарували всьому світу. Це ж дивно просто - на тонкий корж накидати всі продукти, які опинилися у вас в холодильнику, запекти все це в духовці, і готово: можна їсти і насолоджуватися смаком. Піцу дійсно можна готувати з чого завгодно, якщо є бажання ситно і смачно поїсти.
Колись піца була їжею бідняків, а тепер її подають у багатих ресторанах, і це нікого не дивує: смак її чарівний завжди.

Але якщо у вашому холодильнику виявилося багато продуктів, і доведеться вирішувати, якою вона повинна бути, рецепт ви зможете підібрати на нашій сторінці. Піца з шинкою, з морепродуктами, з різними видами сиру - кількість різновидів нескінченно, і розрізняються вони, в основному, начинками. Наприклад, ви вирішили подивитися з друзями кіно, прикинули, що на вечерю буде піца, рецепт підібрали заздалегідь, і що вам залишається? Поки перед фільмом буде йти реклама, ви встигнете вашу піцу і приготувати, і з'їсти, і вже точно до кінця фільму не зголоднієте.

Як приготувати піцу? Простіше простого! Головне - це вивчити рецепт тіста для піци. Класичне тісто готується за особливим рецептом: це суміш двох видів борошна, оливкова олія, дріжджі, сіль і вода. Таке тісто має бути замішано вручну, а після розстойки - розкачати тонким шаром. Далі тісто покривається томатним соусом. Тепер обов'язкові умови дотримані. Після цього можна додавати практично будь-яку начинку - все залежить від вашого смаку і фантазії.

Класична італійська піца повинна випікатися в особливій печі - помпейській, яка оформлена у вигляді півсфери. Її унікальність у тому, що вогонь в такій печі розлучається лише в одній зі сторін, а жар від нього, піднімаючись вгору, потрапляє у фокус сфери і відбивається в центрі печі, нагріваючи її вміст. У такій спеціальній печі піца готується неймовірно швидко - всього лише близько 90 секунд. Це - рецепт італійської піци, такою, якою її звикли їсти на батьківщині.

Але з часом справжні традиції випікання піци змінювалися, підлаштовуючись під умови сучасності. Сьогодні існує й безліч інших, більш зручних рецептів готування тіста для піци. Поділимося з вами одним з найпоширеніших: тісто можна готувати на молоці, воді, або молоці навпіл з водою. Кількість цукру прямо залежить від гостроти піци: в менш гостру кладуть цукру менше, в більш гостру - більше.