Сирна паска




Сирна паска


Інгредієнти:
Сиру (9-20%) 1 кг
Вершкового масла 200 г
Яєць 5 шт.
Цукру 200 г.
паличка ванілі або 1 ч.л. ванільного цукру
Вершків (10-20%) 400 мл.
Горіхів (будь-яких за смаком) 100 г
Родзинок 100 г.
Цукатів 100 г.

Спосіб приготування:
Сир обережно протерти через звичайне сито або пропустити 2 раза через м'ясорубку.

Сирна паска



Додати до сиру розм'якшене (не пряжене) масло, перемішати.

Розрізати паличку ванілі та вийняти насіння.

Сирна паска



Збити яйця з цукром.

Додати до цієї суміші вершки, сумлінно перемішати.

Сирна паска



Додати насіння ванілі (чи ванільний цукор).

Сирна паска



Поставити отриману яєчну масу на середній вогонь, та довести до кипіння і про варити, при постійному помішуванні, до тих пір, поки ця маса не почне загустівати (десь приблизно 3 хвилини після закіпання).
Потім проварену масу трохи остудити.

Сирна паска



Горіхи дрібненько посікти.

Сирна паска



Якщо цукати завеликі, їх можна мілко нарізати.

Сирна паска



Змішати сир, мілкі цукати, подрінені горіхи, родзинки (вимиті і висушені).

Сирна паска



У сир також додати прохолоновшу яєчну масу, перемішати.

Сирна паска



Пасочницю застелити марлею, складеної в 2-3 шари.
Края марлі повинні звисати.

Сирна паска



Викласти готову сирну масу в пасочницю.
Якщо пасочниці у Вас немає, то можна використати новий квітковий горщик.

Сирна паска



Края загорнути.
Форму обережно поставити в тарілку чи миску, так як буде стікати з паски сироватка.

Сирна паска



Поставити зверху вантаж.
Форму разом з вантажем розмістити в холодильник на нижню полицю на 12 годин.
Вийняти сирну паску та прикрасити за смаком.

Сирна паска



Смачного!



Розіслати в соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Ваше ім'я:  

Напишіть "Кулінарія" без кавичок
Відповідь: