Заварна сирна паска



Заварна сирна паска
Найсвітліше християнське свято Пасха – це і достаток їжі, і яскраві фарби, і райдужний настрій. Крім здобних пахучих кексів, фарбованих яєць і розмаїття м'ясних страв, будь-який Великодній стіл обов'язково прикрашає і паска, зроблена з сиру, фруктів і цукатів. У нашій родині ця чудова традиція – не виняток. А так як великодніх рецептів багато, і всі хочеться спробувати, сирну паску щороку роблю по-різному. В цьому році особливий інтерес викликала заварна паска, таку я ще не робила. Сирні паски, на відміну від здобних пасок, готуються набагато швидше, їх не потрібно запікати в духовці, так як до їх складу не входять ні борошно, ні дріжджі.

Інгредієнти:
сир домашній - 700 г;
масло вершкове - 180 г;
цукор пісок - стакан;
жовтки яєчні - 4 шт.;
вершки 30% - 200 мл;
ванільний цукор - пакет;
цукати - 150 г;
кленовий сироп - 3 ст. ложки.

Спосіб приготування паски.


В якості цукатів і сухофруктів вирішила використовувати курагу, інжир, і, звичайно ж звичні для таких випадків, родзинки.

Приготування заварної сирної паски - фото 1

Сир бажано використовувати жирний, домашній, не надто вологий, але і не сухий. Першою справою перетремо сир. Для цього можна використовувати м'ясорубку, сито або блендер. Я скористалася послугами останнього.

Приготування заварної сирної паски - фото 2

Заздалегідь розтопимо вершкове масло і злегка остудимо. У глибокій тарілці з'єднаємо сир і масло.

Приготування заварної сирної паски - фото 3

На маленькі шматочки подрібнити ножем інжир і курагу, родзинки залишимо цілими.

Приготування заварної сирної паски - фото 4

Жовтки відділяємо від білків і перетираємо з цукром, поки маса не загусне і не побіліє, додамо ванільний цукор.

Приготування заварної сирної паски - фото 5

Вливаємо вершки, ставимо каструльку на вогонь, яєчно-молочну доводимо до кипіння при постійному помішуванні.

Приготування заварної сирної паски - фото 6

Маса загусне і збільшиться в об'ємі.

Приготування заварної сирної паски - фото 7

Заварную суміш поступово з'єднуємо з сирною масою, ретельно перемішуємо.

Приготування заварної сирної паски - фото 8

Додамо цукати і знову перемішати.

Приготування заварної сирної паски - фото 9

Фігурну форму застеляємо вологою марлею і заповнюємо сирною масою.

Приготування заварної сирної паски - фото 10

Накриваємо меншою по діаметру тарілкою, зверху встановлюємо вантаж, нашу конструкцію прибираємо в холодильник, бажано на ніч. Це необхідно для того, щоб вийшла зайва сироватка, а пасха добре спресованою.

Приготування заварної сирної паски - фото 11

Вранці зливаємо сироватку і звільняємо паску з форми. Для цього, форму накриваємо широкою тарілкою і перевертаємо.

Приготування заварної сирної паски - фото 12

Готову заварную паску прикрашаємо як підказує настрій і фантазія, і заливаємо кленовим сиропом. Можна використовувати будь-який джем, варення, згущене молоко.

Заварна сирна паска - фото

Сирна заварна паска – справжні ласощі для молочних гурманів – ніжна, ароматна, ну і звичайно, дуже смачна, красиво оформлена, ще й апетитна.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок