Паска в хлібопічці



Паска в хлібопічці
Завжди печу паски сама, не люблю магазинні, мені здається вони несмачні якісь. Методом проб і помилок зупинилася на такому рецепті, і ось кілька років поспіль він виручає мене на Пасху, а потім і на Радоницю (9-й день після Пасхи). Мені простіше замішувати тісто і пекти паски в хлібопічці, але можна використовувати і звичайну духовку, кому як подобається.

Інгредієнти:
молоко - 100 мл;
яйця курячі - 4 шт.;
маргарин - 175 г;
сіль - 1.5 ч. л.;
цукор пісок - 6 ст. л.;
ізюм - 130 г;
борошно пшеничне - 460 г;
сухі дріжджі - 3 ч. л.;
цукрова пудра - 1/2 склянки;
лимонний сік - 1 ст. л.

Приготування паски в хлібопічці.


Родзинки я попередньо замочую в гарячій воді, хвилин на 10-15, поки всі продукти відміряю.

Приготування паски в хлібопічці - фото 1

Тепле молоко виливаю в контейнер хлібопічки.

Приготування паски в хлібопічці - фото 2

Додаю 3 яйця.

Приготування паски в хлібопічці - фото 3

Потім нарізаю маргарин на невеликі шматочки.

Приготування паски в хлібопічці - фото 4

Розтоплюю його в мікрохвильовці і додаю в контейнер.

Приготування паски в хлібопічці - фото 5

Слідом йдуть сіль і цукор.

Приготування паски в хлібопічці - фото 6

Віджаті родзинки.

Приготування паски в хлібопічці - фото 7

Борошно.

Приготування паски в хлібопічці - фото 8

Дріжджі.

Приготування паски в хлібопічці - фото 9

Контейнер розміщую в хлібопічці, вибираю рум'яну скоринку і встановлюю відповідний режим (у мене за 2 години 17 хвилин).

Приготування паски в хлібопічці - фото 10

В результаті виходить ось така висока пасочка.

Приготування паски в хлібопічці - фото 11

Поки паска остигає готую глазур. Один охолоджений білок обережно відділяю від жовтка і збиваю міксером спочатку на маленькій швидкості, поступово збільшуючи її. Коли збитий білок стане щільним і не буде виливатися з чашки починаю в кілька прийомів вводити цукрову пудру (бажано просіяне через ситечко, щоб не було грудочок). В самому кінці збивання додаємо лимонний сік і збиваю ще секунд 30. Готову глазур потрібно наносити на поверхню охололих пасок, інакше вона вся потріскається і буде непривабливою. Для прикраси я використовувала ось таке кондитерське посипання.

Приготування паски в хлібопічці - фото 12

Нагріваю духовку до 130-150 градусів, вимикаю і, після нанесення глазурі, відправляю паски в піч, щоб глазур підсохла.

Приготування паски в хлібопічці - фото 13

Якщо температура буде в духовці вище, то глазур стане трохи кремового кольору, а не білосніжною. Ось так виглядає моя глазур при найближчому розгляді.

Приготування паски в хлібопічці - фото 14

А це паска в розрізі з одного ракурсу

Приготування паски в хлібопічці - фото 15

Гарних вам свят і вдалої випічки!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок