Великодні паски з шафраном



Великодня паска з шафраном
Шафран - унікальні і вишукані прянощі, гідні царського двору. Кажуть, що Великодні паски для святкового столу імператора Миколи II, готувалися саме з нею. Чи це так, достеменно невідомо, але рецептом паски з цим інгрідієнтом я хотіла б з вами поділитися.

Інгредієнти:
борошно пшеничне 550 г;
масло вершкове - 180 г;
цукрова пудра - 220 г;
молоко - 150 г;
родзинки чорні - 100 г;
сухі дріжджі - 14 г;
сметана - 2 ст. ложки;
яйця курячі - 4 шт.;
жовтки яєчні - 1 шт.;
горілка - 1 ст. ложка;
шафран - 3 маточки;
білки яєчні - 3 шт.;
сік лимона - 1 ч. ложка.

Приготування Великодніх пасок.


У невеликій ємності змішуємо спочатку 2 яйця, 60 г цукрової пудри і 90 г борошна

Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 1

В цей час доводимо до кипіння молоко.

Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 2

Молоко додаємо до суміші з яєць, цукру і борошна акуратно, постійно помішуючи. Коли суміш стане однорідною, відставляємо її в бік остигати і переходимо до інших інгредієнтів.

Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 3

У кастрюлі, де ми кип'ятили молоко, розтоплюємо вершкове масло.

Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 4

В склянці горілки розчиняємо шафран.

Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 5

У великій мисці замішуємо основне тісто. Спочатку змішуємо яйця, що залишилися, 1 жовток, 60 г цукру, сметану і розтоплене масло і шафран.

Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 6

Додаємо решту 460 г борошна і дріжджі. Замішуємо тісто.

Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 7

Тепер додаємо в тісто остиглу суміш з молока, яєць і цукру.

Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 8

І в завершенні родзинки. Тепер тісто накриваємо рушником і поставити підходити в тепло на півтори години.

Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 9

Через півтори години змащуємо маслом форми, ділимо тісто навпіл і викладаємо його у форми. Накриваємо форми рушником і даємо тісту постояти хвилин 30.

Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 10

Через 30 хвилин ставимо в центр пасок дерев'яну паличку (щоб вони піднялися рівномірно. Ставимо паски в духовку на 45 хвилин запікати при температурі 200 градусів.

Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 11

Готові паски дістаємо з духовки і даємо охолонути.

Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 12

А ми приступаємо до глазурі. Збиваємо білки. Продовжуючи збивати, додаємо до білків 100 г цукрової пудри.

Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 13

Додаємо сік лимона, ще раз збиваємо. Глазур готова!

Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 14

Тепер прикрашаємо наші паски. Творчий процес у кожного буде проходити по-різному, даємо волю фантазії не забуваючи про традиції. Якщо вам знадобиться кольорова глазур, можна додати в неї варення потрібного кольору.

Великодня паска з шафраном - фото 2

Тонкий аромат і вишуканий смак шафрану додадуть вашій пасці особливі нотки і зроблять ваш святковий стіл несхожим на інші. Бажаю вам щасливого свята Світлої Пасхи!


Великодні паски з шафраном


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок