Великодня бабусина паска



Великодня бабусина паска
Пропоную приготувати бабусині паски. Як кажуть, все нове - це добре забуте старе. Це чудовий рецепт паски, яким я просто не можу не поділитися. Рецепт перевірений часом, тієї самої бабусею і іншими людьми, тепер і мною - паска виходить дуже пухнастою і повітряною. Скажу, що пекла паску вдруге в своєму житті, але паски вийшли ой які гарні. З цієї кількості продуктів виходить одна велика паска (форма на 400 г) і маленька.

Інгредієнти:
ізюм - за смаком;
молоко - 250 мл;
сіль - 1 щіпка;
цукор пісок - 170 г;
ванільний цукор - 7 г;
вода - 50 мл;
цукати - за смаком;
борошно пшеничне - 580 г;
яйця курячі - 1 шт.;
масло вершкове - 45 г;
цукрова глазур - 50 мл;
кондитерське посипання - за смаком;
дріжджі свіжі - 9.

Рецепт приготування Великодніх пасок.


Спочатку приготуємо опару. Для цього в теплу воду (50 мл, не тепліше +40 градусів) покласти дріжджі, 1 столову ложку борошна і 20 г цукру. Все ретельно перемішати.

Приготування Великодньої паски - фото 1

Тепер потрібно закип'ятити молоко і відлити від нього половину (приблизно 125 мл). Це молоко довести до кипіння, зняти з вогню і і заварити в нього 1 столову ложку борошна. Ретельно розмішати, щоб не було грудочок.

Приготування Великодньої паски - фото 2

Дати охолонути цій суміші. А потім з'єднати заварену суміш з опарою, перемішати. Накрити рушником і дати трохи підійти. Отримана маса повинна піднятися.

Приготування Великодньої паски - фото 3

Потім суміш, яка підійшла, влити тепле молоко (залишилися 125 мл).

Приготування Великодньої паски - фото 4

Перемішати і додати трохи просіяного борошна. Точну кількість борошна не можу сказати, але приблизно 150 г. Довести тісто по консистенції як на оладки.

Приготування Великодньої паски - фото 5

Знову накрити миску з тістом рушником і залишити. Тісто має збільшитися за обсягом в 1,5-2 рази.

Приготування Великодньої паски - фото 6

В цей час збити яйце з розм'якшеним вершковим маслом (просто заздалегідь дістати з холодильника), цукром (150 г і дрібкою солі.

Приготування Великодньої паски - фото 7

Все розтерти до однорідної консистенції. Додати в цю суміш цукати, родзинки, а так само ванілін або ванільний цукор (або натуральну ваніль). Якщо додаєте родзинки, то заздалегідь його замочіть в теплій воді і обсушити.

Приготування Великодньої паски - фото 8

Коли тісто вже підійде, ввести цю суміш з цукатами в тісто.

Приготування Великодньої паски - фото 9

Все перемішати і починаємо вмішувати поступово просіяне борошно. Спочатку замішуємо лопаткою, потім вже руками.

Приготування Великодньої паски - фото 10

Після того як ввели всю муку за рецептом, потрібно добре вимісити тісто. Воно буде липнути до рук і буде спокуса додати ще борошна. Але цього не слід робити, місимо до тих пір, поки тісто перестане липнути до рук. А цей момент точно настане, не переживайте. Тісто покласти назад в миску, накрити рушником і залишаємо тісто підніматися в тепле місце. У мене на це раз часу пішло приблизно 1,5 години. За цей час тісто слід обім'яти 2 рази.

Приготування Великодньої паски - фото 11

І ось по закінченні цього часу, тісто ще раз як слід помісити. Потім розкласти тісто по формах. Заповнюємо форму приблизно на 1/3, трохи більше. Накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці. У мене тісто у формі простояла близько 2 годин (мені просто довелося піти з дому, можливо знадобиться і трохи менше часу) при кімнатній температурі.

Приготування Великодньої паски - фото 12

Ось так підійшло тісто через 2 години стояння в формах. Я була в захваті! Вже практично готові паски, а я їх ще не пекла. Ставимо паски в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо 10 хвилин на цій температурі. А потім ще 45 хвилин (для великої паски, і 30 хвилин для маленької) при температурі 180 градусів. Готовність можна перевірити шпажкою.

Приготування Великодньої паски - фото 13

Спеченим паскам даємо охолонути. І прикрашаємо зверху цукровою помадкою або глазур'ю. Я використовувала покупну готову глазур. Ви можете приготувати її самі. Рецепти глазурі є на сайті, майже в кожному рецепті паски.

Приготування Великодньої паски - фото 14

Прикрасити кондитерською посипкою, поки глазур ще не застигла. Наші бабусині готові паски. До Великодня готові!

Приготування Великодньої паски - фото 15

Великодня бабусина паска - фото 1

Вітаю всіх з наступаючим святом Великодня! Бажаю миру і любові в кожному домі! Христос воскрес!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок