Паска з ніжною текстурою



Готова паска з ніжною текстурою
Зовсім скоро Світле свято Великоднє, і якщо ви ще не визначилися з паскою, то раджу спробувати цей рецепт. Паски виходять смачними, ніжними і ароматними, і звичайно ж ні в яке порівняння не йдуть з покупними! Насправді все набагато простіше ніж здається, так що не бійтеся і сміливо беріться за випічку!

Інгредієнти:
родзинки - 200 г;
сіль - 1 ч. л.;
цукор пісок - 200 г;
ванільний цукор - 1 уп.;
вода - 0,5 склянки;
борошно пшеничне - 1,2 кг;
дріжджі швидкодіючі - 11 г;
кефір 2,5% - 0,5 л;
кондитерське посипання - за смаком;
яйця курячі - 4 шт.;
масло вершкове - 150 г;
глазур - за смаком;
апельсин (цедра) - 1 шт.

Приготування Великодніх пасок.


Отже, почнемо! Насамперед наведемо опару. Наливаємо в миску воду (вода обов'язково повинна бути теплою) і розпускаємо в воді дріжджі.

Приготування паски - фото 1

Перемішуємо і додаємо дві ложки борошна і одну ложку цукру.

Приготування паски - фото 2

Виливаємо кефір в чашку і додаємо до нього дріжджову суміш.

Приготування паски - фото 3

Перемішуємо, накриваємо рушником і прибираємо чашку в тепле місце приблизно на годину, щоб дріжджі побродили. А тим часом підготуємо інші необхідні інгредієнти. Родзинки (я брала білі і темні).

Приготування паски - фото 4

Необхідно добре промити і залити окропом на 10 хвилин, щоб набухли, а потім добре обсушити на рушник.

Приготування паски - фото 5

Масло розтопити в мікрохвильовці.

Приготування паски - фото 6

Жовтки відокремити від білків і перемішати виделкою.

Приготування паски - фото 7

Апельсин ретельно помити і зняти з нього цедру(я роблю це за допомогою терки).

Приготування паски - фото 8

До того часу опара підійшла і збільшилася в розмірі. Додаємо в неї по черзі вершкове масло.

Приготування паски - фото 9

Цукор і ванілін.

Приготування паски - фото 9

Яєчні жовтки.

Приготування паски - фото 10

Апельсинову цедру.

Приготування паски - фото 11

І сіль.

Приготування паски - фото 12

Все добре перемішуємо і починаємо додавати частинами заздалегідь просіяне борошно.

Приготування паски - фото 13

Борошно я просіювала два рази. Після кожного разу як додали борошно, суміш перемішуємо.

Приготування паски - фото 14

Коли тісто почне відставати від стінок, витягуємо його і починаємо замішувати руками, поступово продовжуючи підсипати муку, не менше 10 хвилин. Тісто має вийти м'яке і слухняне. Прибираємо тісто в глибоку каструлю.

Приготування паски - фото 15

Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце. Приблизно через годину, коли тісто збільшиться вдвічі, додаємо до нього родзинки. Родзинки заздалегідь необхідно обваляти в борошні, а потім скинути все зайве. Це допоможе рівномірно розподілити родзинки в тісті і не дати йому осісти при випічці.

Приготування паски - фото 16

Обминаємо тісто добре руками одночасно розподіляючи по ньому родзинки, потім знову накриваємо рушником і залишаємо ще на годину. За цей час тісто має збільшитися втричі.

Приготування паски - фото 17

Викладаємо тісто у форми приблизно на 1/3 або трохи менше половини. У мене форми паперові одноразові, тому їх нічим змащувати не потрібно, якщо у вас інші форми, то їх треба заздалегідь змастити рослинною олією.

Приготування паски - фото 18

Наповнені формочки ставимо в тепле місце приблизно на годину, щоб тісто піднялося.

Приготування паски - фото 19

Потім розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо випікатися наші паски до утворення рум'яної скоринки. Якщо форми різного діаметру, то краще випікати їх окремо, щоб зайвий раз не відкривати духовку. Я випікала від 40 хвилин до години, залежно від розміру пасок.

Приготування паски - фото 20

Готові паски прикрашаємо за вашим смаком. Я прикрасила цукровою глазур'ю і кондитерською посипкою. Для прикраси мені знадобився один охолоджений білок, цукрова пудра приблизно 100 г і посипання.

Приготування паски - фото 21

Для глазурі збиваємо білок до утворення піни, потім поступово підсипаємо до нього цукрову пудру. Якщо глазур плануєте зробити білою, то в кінці потрібно додати трохи лимонного соку, я ж вирішила зробити верх ніжно-рожевого кольору і додала в кінці столову ложку пюре з ягід червоної смородини. Вийшов ось такий результат.

Приготування паски - фото 22

Щоб паски було зручніше покривати глазур'ю я звільнила їх від форми.

Приготування паски - фото 23

Покриваємо верх готовою глазур'ю.

Приготування паски - фото 24

І прикрашаємо кондитерською посипкою.

Приготування паски - фото 25

Повторюємо те ж саме з рештою пасок.

Приготування паски - фото 26

В розрізі.

Паска в розрізі

Ніжна, красива і ароматна...

Готова паска з ніжною текстурою

Бажаю вам і вашим близьким здоров'я та щасливих Великодніх свят!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок