Великодня лимонна паска



Великодня лимонна паска
Напередодні світлого свята Великодня хочу запропонувати Вам прекрасну альтернативу класичній пасці на дріжджах. Моя паска готується набагато швидше і простіше, а на смак виходить дуже оригінальною. Гості часто думають, що в її складі є сир. Рецепт цієї нестандартної паски з'явився в моєму арсеналі рівно рік тому, коли я, будучи годуючою мамою, дотримувалася строгої дієти з виключенням молочних продуктів, на які у доньки алергія. До того ж, не люблю я класичні паски. Отже, розповідаю свій рецепт.

Інгредієнти:
борошно пшеничне - 350 г;
цукор пісок - 200 г;
куряче яйце - 4 шт.;
розпушувач тіста - 8 г;
масло рослинне - 150 мл;
лимон - 1 шт.;
цукрова пудра - 60-80 г;
декоративне посипання для випічки - за смаком.

Кулінарний рецепт паски.


Лимон миємо, зрізаємо шкірку (за бажанням), ріжемо на дрібні шматочки, видаляємо кісточки, подрібнюємо лимон блендером. 1 столову ложку лимонного пюре залишаємо для глазурі.

Приготування Великодньої лимонної паски - фото 1

Потім збиваємо 3 яйця зі склянкою цукру.

Приготування Великодньої лимонної паски - фото 2

Збиваємо міксером на високій швидкості, поки не з'явиться піна.

Приготування Великодньої лимонної паски - фото 3

Додаємо лимонне пюре. Просіваємо в суміш борошно, змішану з розпушувачем.

Приготування Великодньої лимонної паски - фото 4

Замішуємо тісто міксером до однорідного стану. Потім вливаємо в тісто олію.

Приготування Великодньої лимонної паски - фото 5

Знову добре замішуємо міксером. Тісто виходить досить густе.

Приготування Великодньої лимонної паски - фото 6

Викладаємо його у форму для випічки паски. Форму заповнюють на 2/3, так як при випіканні тісто підніметься.

Приготування Великодньої лимонної паски - фото 7

Ставимо деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Далі оцінюємо готовність паски дерев'яною паличкою. Якщо через 50 хвилин паска всередині сира, можна зменшити температуру до 100 градусів і доводити до готовності, перевіряючи кожні 5-7 хвилин. У мене в цей раз у високій формі паска випікалася 55 хвилин при 180 градусів і 10 хвилин при 100 градусів. Коли паска буде готовою, дістаємо її з духовки і даємо охолонути у формі. Верхівка завжди тріскається при випіканні, але це не заважає красиво прикрасити.

Приготування Великодньої лимонної паски - фото 8

Поки паска остигає приготуємо глазур. Для цього Вам знадобиться 1 яйце, цукрова пудра (60-80 г) і столова ложка лимонного пюре, що залишилося. Білок відокремлюємо від жовтка.

Приготування Великодньої лимонної паски - фото 9

Просіваємо через сито цукрову пудру. Щоб глазур була погустіше і міцніше, треба взяти 100 г цукрової пудри. Я хотіла отримати менш солодку глазур, тому взяла 60 г.

Приготування Великодньої лимонної паски - фото 10

Додаємо столову ложку лимонного пюре, що залишилося.

Приготування Великодньої лимонної паски - фото 11

Збиваємо все міксером на високій швидкості до появи піни. Глазур готова.

Приготування Великодньої лимонної паски - фото 12

Після цього відразу наносимо глазур на остиглу паску. Так як я пекла в спеціальній паперовій формі для паски, то перед нанесенням глазурі я її зняла.

Приготування Великодньої лимонної паски - фото 13

Через пару хвилин можна прикрашати паску. Я використовувала декоративне цукрове посипання.

Великодня лимонна паска - фото 1

Ось така паска у мене вийшла - з ноткою лимона, дуже ароматна, ніжна, не суха і не волога.

Великодня лимонна паска - фото 2

З наступаючим світлим святом Великодня!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок