Відкрити категорії

Великодній кекс


Кекс великодній з горіхами і сухофруктами
Свято вже на порозі. Для бажаючих приготувати смачний Великодній кекс, не витративши на це багато часу, пропоную свій рецепт. Для кексу Вам знадобляться наступні продукти.

Інгредієнти:
ізюм - третина склянки;
борошно - 2 ст.;
молоко - 0,5 склянки;
цукор пісок - 1,5 ст.;
цукрова пудра - 80 г;
ванільний цукор - 1 пакетик;
цукати - третина склянки;
мармелад - за смаком;
горіхи - третину склянки;
розпушувач тіста - 1 ч. ложка;
сік лимона - 1 ч. ложка;
яйця курячі - 4 шт.;
масло вершкове - 180 г;
білок яйця для глазурі - 1 шт.


Приготування Великодніх кексів.



Я використовувала готовий "коктейль з горіхів і сухофруктів". У складі якого були фундук, мигдаль, кешь, цукати та темний ізюм. Починаємо з того, що наливаємо в каструлю молоко, насипаємо цукор, добре перемішуємо і ставимо на плиту на середній вогонь.


Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 1


Коли цукор розчиниться, кладемо в каструлю розм'якшене вершкове масло і періодично помішуючи доводимо до кипіння, але не кип'ятимо.


Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 2


Потім знімаємо з плити і охолодити.


Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 3


Поки олійно-цукрова суміш охолоджується, займемося горіховою сумішшю. Горіхи кладемо в пакет і дробимо молоточком.


Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 4

Рекламний блок

Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем. Яйця збиваємо виделкою.


Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 5


З'єднуємо борошно, яйця і остиглу масляно-цукрову суміш. Добре перемішуємо.


Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 6


Додаємо до тіста ванільний цукор, горіхи, родзинки, цукати. Перемішуємо.


Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 7


Викладаємо тісто у форми для випікання, заповнюючи їх на 2/3. Тіста вистачає на 2 кекса.


Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 8


Ставимо форму з тістом в попередньо розігріту до 180 градусів у духовку на 45 хвилин. Коли цей час мине, зменшуємо температуру до 130 і печемо до готовності, яку перевіряємо дерев'яною паличкою. Знадобиться приблизно 15-20 хвилин, все залежить від розміру форми. Коли кекси будуть готові, виймаємо їх з духовки і даємо охолонути у формах. А поки кекси остигають, займемося глазур'ю. Відокремлюємо білок від жовтка.


Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 9


Білок з'єднуємо з просіяною через сито цукровою пудрою і 1 ч. ложкою лимонного соку.


Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 10


Збиваємо міксером на високій швидкості до міцної білої піни.


Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 11


Наносимо глазур на остиглі кекси. Вона густа і не розтікається. Через пару годин вона застигне зовсім.


Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 12


Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 13


Глазурі вистачить на 3 великих кекса.


Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 14


Тепер прикрашаємо мармеладом і декоративною цукровою посипкою.


Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 15


В розрізі.


Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 16


Зі святом Пасхи! Христос Воскрес!

Рекламний блок
Великодній кекс


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com