Великодній кекс



Кекс великодній з горіхами і сухофруктами
Свято вже на порозі. Для бажаючих приготувати смачний Великодній кекс, не витративши на це багато часу, пропоную свій рецепт. Для кексу Вам знадобляться наступні продукти.

Інгредієнти:
ізюм - третина склянки;
борошно - 2 ст.;
молоко - 0,5 склянки;
цукор пісок - 1,5 ст.;
цукрова пудра - 80 г;
ванільний цукор - 1 пакетик;
цукати - третина склянки;
мармелад - за смаком;
горіхи - третину склянки;
розпушувач тіста - 1 ч. ложка;
сік лимона - 1 ч. ложка;
яйця курячі - 4 шт.;
масло вершкове - 180 г;
білок яйця для глазурі - 1 шт.

Приготування Великодніх кексів.


Я використовувала готовий "коктейль з горіхів і сухофруктів". У складі якого були фундук, мигдаль, кешь, цукати та темний ізюм. Починаємо з того, що наливаємо в каструлю молоко, насипаємо цукор, добре перемішуємо і ставимо на плиту на середній вогонь.

Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 1

Коли цукор розчиниться, кладемо в каструлю розм'якшене вершкове масло і періодично помішуючи доводимо до кипіння, але не кип'ятимо.

Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 2

Потім знімаємо з плити і охолодити.

Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 3

Поки олійно-цукрова суміш охолоджується, займемося горіховою сумішшю. Горіхи кладемо в пакет і дробимо молоточком.

Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 4

Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем. Яйця збиваємо виделкою.

Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 5

З'єднуємо борошно, яйця і остиглу масляно-цукрову суміш. Добре перемішуємо.

Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 6

Додаємо до тіста ванільний цукор, горіхи, родзинки, цукати. Перемішуємо.

Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 7

Викладаємо тісто у форми для випікання, заповнюючи їх на 2/3. Тіста вистачає на 2 кекса.

Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 8

Ставимо форму з тістом в попередньо розігріту до 180 градусів у духовку на 45 хвилин. Коли цей час мине, зменшуємо температуру до 130 і печемо до готовності, яку перевіряємо дерев'яною паличкою. Знадобиться приблизно 15-20 хвилин, все залежить від розміру форми. Коли кекси будуть готові, виймаємо їх з духовки і даємо охолонути у формах. А поки кекси остигають, займемося глазур'ю. Відокремлюємо білок від жовтка.

Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 9

Білок з'єднуємо з просіяною через сито цукровою пудрою і 1 ч. ложкою лимонного соку.

Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 10

Збиваємо міксером на високій швидкості до міцної білої піни.

Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 11

Наносимо глазур на остиглі кекси. Вона густа і не розтікається. Через пару годин вона застигне зовсім.

Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 12

Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 13

Глазурі вистачить на 3 великих кекса.

Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 14

Тепер прикрашаємо мармеладом і декоративною цукровою посипкою.

Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 15

В розрізі.

Кекс великодній з горіхами і сухофруктами фото 16

Зі святом Пасхи! Христос Воскрес!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок