Смачна паска



Смачна паска

Зараз вже і не пригадаю, коли я останній раз купувала паски на Великдень в магазині. Років 10 тому, не менше. В більшості, те, що продається в магазині, це якийсь сурогат паски, а не смачна і ароматна паска. То погані, то занадто пухкі, то родзинок кіт наплакав, то глазур якась хімічна. Сьогодні хочу поділитися рецептом паски, яким я з успіхом користуюся вже 6 років. Проколів не було жодного разу, завжди виходить незвичайно смачна і ароматна випічка.

Інгредієнти:
борошно пшеничне - 1 кг;
молоко - 1,5 склянки;
яйця курячі - 6 шт.;
масло вершкове - 300 г;
цукор пісок - 1,5-2 склянки;
дріжджі швидкодіючі - 40 г;
сіль - 3,4 чайної ложки;
родзинки - 150 г;
цукати - 150 г;
мигдаль - 50 г;ванілін - 1,2 пачки.

Кулінарний рецепт паски.

Для приготування паски нам знадобитися.

Смачна паска фото 1

Перед самим початком приготування обмовлюся, що з тією кількістю інгредієнтів з якими готувала я, вийшло 4 паски. Три великих і 1 маленька. Якщо ви не плануєте частувати паскою родичів і друзів, а печете, щоб побалувати себе і своїх домашніх, то рекомендую представлену кількість інгредієнтів розділити на 2. Перше, що робимо, це в 1,5 склянках теплого молока розчиняємо дріжджі.

Смачна паска фото 2

Коли дріжджі розчинилися додаємо половину борошна від зазначеної в інгредієнтах.

Смачна паска фото 3

Ретельно розмішуємо, щоб не було грудок, накриваємо кришкою або рушником, і ставимо опару в тепле місце.

Смачна паска фото 4

Поки опара піднімається змішуємо вершкове масло або маргарин з яєчними жовтками (один залишаємо для змащування поверхні паски) і цукром, далі додаємо сіль і ванілін.

Смачна паска фото 5

Як тільки опара піднялася додаємо суміш олії з жовтками і іншими інгредієнтами в тісто.

Смачна паска фото 6

Смачна паска фото 7

Далі додаємо білки попередньо збиті в піну і половину борошна.

Смачна паска фото 8

Смачна паска фото 9

Тісто має бути не дуже густим, але має вільно відставати від стінок посуду. Ось тут явний промах в рецептурі на частину необхідної кількості борошна. Щоб вийшло тісто не рідке і не липке, а вільно відставати від стінок посуду і не прилипаюче до рук, мені довелося додавати не 500 г, а 1000 г.

Смачна паска фото 10

Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце. Потрібно дочекатися моменту коли опара підніметься в два рази, у мене піднялася майже в три.

Смачна паска фото 11

Опускаємо опару і додаємо родзинки, цукати, дрібно подрібнений і очищений від лушпиння мигдаль.

Смачна паска фото 12

Всі інгредієнти ретельно перемішуємо між собою і викладаємо у форми. Високу форму для приготування паски у мене чудово замінюють дві старі алюмінієві каструлі. Якщо ви хочете, щоб паска вийшла більш щільною, форму треба заповнити на 1/2. Якщо перевага віддається більш пишній пасці, то заповніть форму на 1/3. Дно форми треба обов'язково вистилати білим папером для випікання промасленим з двох сторін. Я вирізала коло по діаметру форми.

Смачна паска фото 13

Боки форми необхідно змастити маслом і обсипати борошном. Викладаємо тісто, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце.

Смачна паска фото 14

Коли тісто підніметься на 3/4 висоти форми, змастити верх збитим жовтком і поставити форми в духовку на 50-60 хвилин.

Смачна паска фото 15

Смачна паска фото 16

Духовка не повинна бути розпечена, оптимальна температура випікання 180 градусів. Під час випічки форму з паскою треба обережно повертати, але не трясти. Щоб верх паски не пригорів при випіканні, після того як він зарум'яниться, його треба накрити кружком паперу, змоченим водою. Готовність паски перевіряють встромивши тонку лучинку, якщо вона суха - паска готова, якщо залишається тісто - паска сира. В результаті вищеописаної кількості інгредієнтів у мене вийшло чотири паски, три на столі, четверта ще в духовці.

Смачна паска фото 17

Паска в розрізі.

Смачна паска фото 18

При бажанні остиглу паску можна покрити глазур'ю, цукровою пудрою або іншим декором.

Смачна паска фото 19

Вийшли паски ароматними та смачними. Серед домашніх і родичів розійшлися миттєво.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок