Паска по-домашньому



Рецепт Паска домашній на Великдень фото 32

Щороку до свята Великодня печу паски. Цей рецепт мені сподобався - паски вийшли відмінні і зовні і всередині.

Інгредієнти:
1 літр молока;
200 г дріжджів;
3 склянки цукру;
8 яєць;
250 г маргарину;
200 г вершкового масла;
2 столові ложки соняшникової олії;
200 г родзинок;
1 столова ложка куркуми;
1 чайна ложка кориці;
пакетик ваніліну;
2,5 кг борошна;
200 цукрової пудри.

Приготування паски.


Для початку беремо 1 літр молока.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 1

І 200 г дріжджів.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 2

Молоко трохи підігріваємо. Так, щоб воно було трохи тепленьким. Розводимо в молоці дріжджі. Для цього я їх дрібно кришила і додавала в молоко. Туди ж потрібно додати 1 ч. л. цукру і пів склянки борошна.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 3

Все добре розмішати, накриваємо кришкою і ставимо в тепле місце на пів години.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 4

Для більшого тепла я накривала каструлю теплою ковдрою і у мене опара через пів години почала вилазити з каструлі. Тому думаю, що достатньо буде і 20 хвилин для збільшення в обсязі опари. Тепер знадобиться маргарин і масло.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 5

Поки у нас підходить опара, потрібно розтопити маргарин - нехай поки остигає. Тепер приймемось за яйця. 7 яєць розбити, а з восьмого у тісто додаємо тільки жовток, а білок залишаємо для помадки. Білок відразу поставте в холодильник, так як він потім краще буде збиватися. До яєць додаємо цукор і добре збиваємо.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 6

До яєць додаємо остиглий маргарин.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 7

М'яке вершкове масло необхідно розім'яти і додати до нього ванілін, куркуму, корицю і трохи борошна.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 8

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 9

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 10

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 11

Все добре перемішати до одрідного стану. До речі куркума надає пасці дуже красивий жовтенький колір.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 12

Це масло додаємо до яєць і маргарину, мішаємо. Додаємо олію і добре розмішуємо.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 13

До цього часу опара вже готова. Ось вона - повна каструля.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 14

Додаємо все це до тіста і дуже добре розмішуємо. Я це робила міксером. Так щоб вийшов однорідний стан тіста.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 15

Тепер додаємо борошно. У мене пішло більше 2 кг

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 16

Ви дивіться по консинстенції тіста, це приблизна кількість борошна. Тісто має легко відділятися від рук.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 17

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 18

Ось ми і замісили тісто. Ставимо його в тепле місце. Я знову окутала в ковдру. Залишаємо на хвилин 40-50. Тим часом готуємо родзинки. Їх потрібно пребрати від сміття, залити теплою водою і дати постояти 15-20 хвилин. Потім розкласти на рушник щоб просохди.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 18

Підійшло тісто і вже визирає з миски.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 19

Просушений ізюм потрібно обваляти в борошні і додати до тіста.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 20

Обминаємо тісто разом з родзинками.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 21

Ось тепер можна і по формочкам розкласти. Можна використовувати жерстяні баночки або силіконові форми. Але я це роблю останні роки в спеціальних паперових формочках. Їх не потрібно змащувати і вирізати різні кружечки. До того ж вони красиві і зручні.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 22

Розкладаємо тісто в кожну формочку трохи менше половини.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 23

Тепер їх треба поставити в тепле місце для підходу. Я включаю духовку, а формочки з тістом ставлю зверху на піч, накриваю рушником і ковдрою і залишаю на пів години.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 24

Тісто виросло майже до країв. Тепер можна все це відправляти у вже розігріту духовку.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 25

Випікалися пасочки десь 1,5 години. Підрум'янилися - можна діставати.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 26

Поки паски остигають, робимо помадку. Для цього дістаємо з холодильника наш охолоджений білок і збиваємо його міксером в густу піну.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 26

Поступово додаємо цукрову пудру і весь час збиваємо міксером.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 27

Виходить густа гарна помадка.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 28

Паски з красивих формочок діставати не потрібно. І це теж плюс цих формочок - паски не обвітрюються і не засихають. Верхівку змащуємо глазур'ю.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 29

І посипаємо присипкою.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 30

Змазуємо всі паски. Ось така краса.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 31

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 32

А ось і та паска, яку ми спробували. Ось така вона вийшла всередині.

Рецепт Паска домашній на Великдень фото 32

Завдяки приправкам і ваніліну цей виріб має дуже смачний аромат. Красивий жовтий колір - завдяки куркумі. І домашній смак паски, звичайно ж, не зрівняється ні з одним з магазину. Зі святомВеликої Пасхи!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок