Відкрити категорії

Паска на воді


паска

Паску я ніколи не пекла, в цьому році спеціально купила форму для випікання пасок і вирішила самостійно освоїти це ремесло. Прочитала багато рецептів, подивилася в холодильник і вирішила зробити паску з того, що було. Забіжу вперед, паска вийшла повітряною, ароматною, смачною! Тому розповім все по порядку, бо я все, що робила покроково знімала на фотоапарат і записувала.

Інгредієнти:
сіль - 0,25 ч. л;
цукрова пудра - 2 або 3 ст. л.;
ванільний цукор - 1 шт.;
вода - 130 г;
цукровий пісок - 100 г;
борошно пшеничне - 400 г;
дріжджі швидкодіючі - 0,5 пакетика;
маргарин вершковий - 50 г;
масло рослинне - 1 ч. л.;
яйце куряче сире - 3 штуки;
масло вершкове розм'якшене - 50 г.


паска на воді фото 1




Приготування паски на воді.



Беремо воду, додаємо дріжджі, перемішуємо.


паска на воді фото 2


Вода не повинна бути холодною! Краще тепла, але не гаряча. Воду, дріжджі і частину борошна перемішуємо, накриваємо рушником і ставимо "опару" підніматися хвилин на тридцять.


паска на воді фото 3


Поки "опара" підходить, ретельно змішуємо цукор і два яйця.


паска на воді фото 4


Заздалегідь розм'якшене вершкове масло і маргарин змішуємо з рештою борошна, в отримане тісто додаємо вже перемішане яйце з цукром.


паска на воді фото 5


паска на воді фото 6

Рекламний блок

паска на воді фото 7


Не забуваємо посолити тісто і додати ванільний цукор. Ще раз все ретельно перемішуємо.


паска на воді фото 8


До отриманого тіста додаємо вже "опару", що піднялася, тобто з'єднуємо обидві частини.


паска на воді фото 9


Ще раз перемішуємо і знімаємо підніматися наше тісто для паски.


паска 10


Поки тісто піднімається, можна приготувати форму для випічки.


паска на воді фото 11


Форму для випічки змащуємо рослинним маслом, на дно заздалегідь вирізаємо кружок пергаменту. Аркуш паперу з пергаменту кладемо на дно форми і так само промазуємо рослинним маслом.


паска на воді фото 12


Тісто ще раз перемішуємо і кладемо в підготовлену форму для випічки паски.


паска на воді фото 13


Тісто має займати не більше 1/3 розміру форми. Знову накриваємо тісто (можна поставити в тепле місце), чекаємо поки буде підніматися протягом години. Одне яйце, що залишилося, беремо і відокремлюємо жовток від білка. Білок нам знадобиться для створення глазурі, а жовтком ми змастимо нашу паску, перед тим як поставити в духовку. Заздалегідь потрібно поставити білок в холодильник, щоб остудити. Отже наше тісто для паски піднімається, потрібно розігріти заздалегідь духовку до 180 градусів.


паска на воді фото 14


В жовток, додаємо одну столову ложку води і перемішуємо. Тісто, що піднялося до країв форми, змащуємо жовтком і ставимо в розігріту духовку.


паска на воді фото 15


Дуже важливо не відкривати духовку перші двадцять хвилин, інакше наша паска може просто впасти.


паска на воді фото 16


Готовність нашої паски можна перевірити звичайною дерев'яною паличкою (шпажкою) - якщо тісто не пристає, значить готово. Випікаємо близько 40-60 хвилин (дивлячись у кого як духовка працює і розмір форми, можна і довше).


паска на воді фото 17


Готову паску можна витягти з форми тільки після того, як вона охолоне. Паска остигає, ми готуємо глазур: беремо наш охолоджений яєчний білок з холодильника, збиваємо міксером, додаємо 2-3 ст. ложки дрібного цукру або цукрової пудри.


глазур


Отриману глазур наносимо на наша паску.


паска на воді фото 18


паска на воді фото 19


Ось і я до зустрічі Великої Пасхи готова!


паска на воді фото 20


Приємного апетиту!

Рекламний блок
Паска на воді


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com