Великодні паски - дуже смачні



Великодні паски фото
Інгредієнти:
ізюм - 700 г;
сухе молоко - 1.5 склянки;
сіль - 1 ч. л.;
цукор пісок - 2 склянки;
ванілін - 1 пакетик;
борошно пшеничне - 1 кг;
дріжджі швидкодіючі - 2 ч. л.;
кондитерська присипка - 2 пакетика;
масло вершкове - 300 г;
глазур - 100 г;
яйця курячі копчені - 6 шт.

Спосіб приготування паски.


Приготування пасок я починаю з промивання родзинок. Не знаю чому, але саме родзинки обробляють великою кількістю якихось препаратів. Я це помітила при додаванні родзинок в компот. На стінках каструлі утворювалася воскова плівка. Тому спочатку я перебираю родзинки.
Великодні паски фото
Потім заливаю окропом, щоб віск розтанув.
Великодні паски фото
Добре промиваю, а потім відкидаю на друшляк і промиваю вже під проточною водою. Після цього викладаю на рушник просушитись.
Великодні паски фото
Тепер переходжу до приготування тіста. У каструлю наливаю 300 мл теплого (близько 40 градусів) молока.
Великодні паски фото
Додаю 2 чайні ложки сухих дріжджів.
Великодні паски фото
Перемішую і даю трохи постояти, щоб дріжджі почали діяти. Після додаю половину взятого борошна.
Великодні паски фото
Розмішую, щоб не було грудок.
Великодні паски фото
Опару накриваю і прибираю в тепле місце, до тих пір, поки воно не збільшиться вдвічі.
Великодні паски фото
Тим часом, на маленькому вогнику потрібно розтопити 300 г масла. Взяти 6 яєць і відокремити білок від жовтка.
Великодні паски фото
Для тих, хто буде випікати в духовці, 1 жовток залишити для змащування пасок. Т. я. я випікаю в мультиварці, то верхівка паски все одно буде біла. Тому, я всі 6 жовтків перетираю з цукром і ваніліном.
Великодні паски фото
В опару додаю сіль, розтоплене масло, жовтки перетерти з цукром і ваніліном, збиті в піну білки. Все добре перемішую.
Великодні паски фото
Додаю решту борошна. Борошна на практиці у мене йде більше ніж 1 кг.
Великодні паски фото
Тісто має бути не дуже густим, але при цьому воно повинно бути добре вимішаним і вільно відставати від рук і посуду.
Великодні паски фото
Тісто накриваємо і ставимо в тепле місце. Після того як воно збільшиться в два рази викладаємо його на стіл.
Великодні паски фото
І додаємо в нього родзинки.
Великодні паски фото
Добре вимішуємо. Я люблю коли в пасочках багато родзинок. Тому додала 700 г, Ви ж можете родзинки замінити на цукати або зменшити їх кількість. В результаті ми отримаємо таке тісто.
Великодні паски фото
Далі тісто розкладаємо по формах. Я взяла одноразові паперові форми. Якщо Ви хочете отримати пишну паску, то заповніть форму на третину. Якщо ж Ви любите більш щільні паски, то заповнюйте форму на половину.
Великодні паски фото
Заповнені тістом форми ставимо в тепле місце. Коли тісто підніметься і заповнить форми на три чверті, починаємо випікати паски. Я випікала в мультиварці на режимі "Випічка". Час залежав від розміру форми. 400 грамові паски пекла приблизно 1.5 години. Маленькі хвилин 40.
Великодні паски фото
Далі паски повинні охолонути і після цього їх можна покрити глазур'ю і кондитерськими посипками:


Великодні паски фото
Великодні паски фото
Великодні паски фото
Зі святом Пасхи!


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок