Дріжджова паска на Великдень



Дріжджова паска на Великдень


В цьому році так склалося, що мені довелося випікати дуже багато пасок. Поділилася з батьками, відвезла братові, та й собі залишила велику частину. Цей рецепт я зберігаю давно. Ще моя бабуся пекла такі Великодні паски. Потім мама, а тепер прийшла і моя черга.

Рецепт, скажу я вам, класичний, дріжджовий. Хотіла спробувати зробити сирну паску, не було можливості. Тому ділюся своєю випічкою, сподіваюся, цей рецепт стане вам у пригоді.

Для приготування паски вам знадобиться: (кількість продуктів розрахована на 8-10 пасок середнього розміру).

Інгредієнти:
- молоко - 0,5 літра;
- вода кип’ячена - 0,5 літра ( ці два інгредієнти можна замінити 1 літром сироватки);
- кефір - 1 склянка (якщо є сироватка, кефір не додаємо);
- сметана - 1 склянка;
- цукор - 2 склянки;
- маргарин - 100 г;
- живі дріжджі - 100 г;
- яйця - 10 шт.;
- сіль – щіпка;
- родзинки - 200 г;
- борошно - скільки увійде;
- білкова глазур;
- присипка.

Як приготувати дріжджову паску на Великдень.


До цього всього переліку запасаємося формами для випікання. Їх можна або купити, або використовувати багаторазові (як робила я). Манка і рослинне масло для присипки форм. Приступаємо до процесу приготування.

У тепле молоко кладу дріжджі, трохи цукру і роблю опару.

11


Яйця і цукор, тим часом, збиваю до білої піни.

22


Маргарин розтоплюю на повільному вогні.

33


Коли опара візьметься характерними бульбашками, починаю додавати інгредієнти, що залишилися. Яєчно-цукрову суміш поступово вводжу.

44


Додаю родзинки, попередньо запарені.

55


Борошно намагаюся вводити поступово, щоб відчувати консистенцію тіста. Замішую м'яке, пружне тісто. Відправляю його в тепле місце підходити. На цей раз воно повинно підійти 2 рази. По часу це зайняло близько 1,5-2 годин.

66


Готую форми. У мене є мої багаторазові форми, зроблені з різних жерстяних банок. Мені подобається, коли паски виходять різні - від мала до велика. Форми нагріваю в духовці, змащую олією і присипаю манкою, щоб паски легко виймалися.

77


Накладаю на кожну форму десь половинку, можна трохи менше.

88


Залишаю їх ще на противені, щоб підійшли ще й у формі. Коли з'являться шапочки зверху, відправляю в духовку і випікаю 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

Декорую білковою глазур'ю і присипками. Залишаю до Великодня, а оскільки Пасха вже настала, пригощаю всіх своїх близьких і улюблених людей.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок