Великодні мафіни



Великодні мафіни


Великодня випічка є традицією і основою святкового столу. Випічка може бути різноманітною, це можуть бути паски, булочки, кекси, великоднє печиво. Цікавий варіант - приготувати Великодні сирні мафіни і прикрасити їх різними кондитерськими посипками або фігурками з мастики.

Великодні мафіни - здобні пасхальні ласощі і прекрасна альтернатива пасці. До того ж, нескладне приготування займе у вас менше часу, ніж робота з трудомістким дріжджовим тістом.

Інгредієнти:
борошно пшеничне в/г - 3 склянки;
сир – 400 г;
молоко – 200 мл;
цукор – 300 г;
яйце - 3 штуки;
маргарин – 100 г;
розпушувач - 1 пачка;
цедра апельсина – 15 г;
родзинки, горіхи – 100 г;
цукор ванільний – 20 г;
сіль.

Як приготувати Великодні мафіни.


Сир розітріть з цукром і дрібкою солі. Додайте розтоплений маргарин, молоко і перемішайте.

11


Яйця збийте з ванільним цукром. Додати до сирної маси.

22


Борошно просіяти, змішати з розпушувачем.

Замісіть однорідне тісто. У тісто додати родзинки, горіхи, попередньо промиту і обсушену і цедру апельсина.

33


Формочки змастіть маслом. Заповніть тістом на половину.

44


Випікайте 30 хвилин в духовці, розігріту до температури 180 градусів.

5


Випечені мафіни охолодіть і оформіть цукровою помадкою або білковою глазур'ю, кондитерською посипкою та іншими елементами декору.

66

 

Прикрашання великодніх мафінів.


Цукрова помадка.
Збийте 200 г цукрової пудри з 3 столовими ложками окропу і 2 столовими лимонного соку до утворення однорідної білої маси. Помадку використовувати відразу після приготування.

Білкова глазур.
Уваріть 1/2 склянки цукру і 1/2 склянки води до отримання густого сиропу. Гарячий сироп влийте тонкою цівкою в збитий білок (1 шт.), не припиняючи збивання. Яєчний білок повинен бути добре охолоджений.

Кулінарні поради щодо приготування.

 

77


- Щоб тісто вийшло однорідним і еластичним, всі продукти мають бути кімнатної температури.

- Тісто для мафінів не повинно бути занадто рідким і надто щільним, щоб добре розподілялося і приймало форму в формочці для випікання.

- Родзинки і цедру лимона додають в кінці замішування тіста.

- Форму для випікання заповнюйте тістом не більш 2/3, так як приготовані мафіни збільшуються в об'ємі в 2-3 рази.

- Випікати в маленьких формах найкраще при температурі 200 градусів, а в середніх формах при 180 градусів.

- Щоб випечені мафіни добре відходили від стінок, формочку потрібно змастити маслом. Зараз в магазині великий вибір сучасних силіконових і антипригарних форм.

- Мафінам дайте трохи охолонути і тільки потім акуратно вийміть з форми.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок