Відкрити категорії

Як спекти паску на Великдень


Як спекти паску на Великдень


Скоро настане Великдень, тому в переддень цього свята я вирішила поділитися з вами цим рецептом. Для даного рецепта краще всього заздалегідь підготувати і замаринувати цукати і родзинки (якщо немає дітей можна в алкогольних напоях).

Важливо пам'ятати, що всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Так що масло, яйця, молоко, цукати та інші інгредієнти необхідно заздалегідь дістати з холодильника.

Інгредієнти:
яйця (великі)- 3 шт.;
пшеничне борошно - 475 г або 3-3,5 ст. (обсяг склянки 220 мл);
дріжджі сухі 7 г або свіжі 25 г;
молоко - 125 мл;
цукор - 170 г;
ванільний цукор – 5 г або 1 стручок ванілі;
вершкове масло - 100 г;
сіль - 0,5 ч. л.;
цукати, родзинки, сушені ягоди - 200 г.

Для маринування цукатів:
солодкий алкоголь (можна використовувати коньяк) - 100 мл;
вода - 50 мл.

Для глазурі:
яєчні білки - 2 шт.;
цукрова пудра - 100 г.

Рецепт приготування паски до свята.


Для того, щоб випічка була більш ароматною, цукати і родзинки можна заздалегідь замаринувати в коньяку або будь-якому іншому солодкому лікері. Отже, за 2-3 дні до використання, промиваємо родзинки і запарюємо їх на 5 хвилин в окропі, потім ще раз промиваємо. Якщо ви використовуєте сухі цукати і сушені ягоди, то їх так само необхідно промити і запарити. Якщо ж у вас зацукровані, соковиті цукати, то їх можна маринувати.

11


Отже, в підходящій ємності змішуємо воду і алкоголь (50 води + 100 алкоголь), можна використовувати тільки алкоголь. Додаємо в ємність підготовлені і просушені паперовим рушником родзинки і цукати. І все добре перемішуємо. Потім перекладаємо цукати в баночку, при необхідності додаємо лікер або коньяк, накриваємо кришкою і ховаємо в холодильник на 2-3 дні.

22


Якщо у вас дуже мало часу, то можна просто проварити цукати та ізюм у суміші алкоголю і води, на маленькому вогні, поки вся рідина не випарується.

Тепер приступимо до приготування опари.

Молоко повинно бути теплим, приблизно 35-37 градусів, до нього ми додаємо близько 1 ч. л. цукру і все добре перемішуємо. Потім додаємо дріжджі і добре перемішуємо до повного розчинення цукру і дріжджів. Перш ніж використовувати дріжджі, треба ознайомитись з інструкцією. Так як для різних виробників і різних типів дріжджів пропорції можуть відрізнятися.

33


Потім додаємо 2-4 ст. л. просіяного борошна і замішуємо опару, до однорідного стану.

44


По консистенції опара повинна бути як тісто на оладки. Накриваємо миску з опарою вологим чистим рушником і ставимо в тепле місце без протягів на 2 години.

55

Рекламний блок
Через 2 години опара повинна збільшитися приблизно в 2 рази, а на її поверхні повинні бути великі бульбашки і дірочки.

66


Яйця повинні бути кімнатної температури. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки з'єднайте з цукром і збиваємо до білого і до повного розчинення цукру.

77


Додаємо до опари збиті до білого жовтки і сіль. Все обережно перемішуємо в однорідну масу.

88


Вимішуємо все до однорідного стану.

99


Білки збиваємо в міцну піну.

1010


Додаємо білки до тіста і обережно вимішуємо лопаткою рухами по колу знизу вгору.

1111


По консистенції у вас повинна вийде ніжна і повітряна маса.

1212


Масло має бути кімнатної температури. Розм'якшене масло перемішуємо виделкою. І додаємо в тісто. На цьому етапі, при необхідності можна перекласти його в більш підходящу ємність. Найкраще підійде висока і не дуже широка каструля.

1313


Далі розминаємо вершкове масло руками і вмішуємо його. Продовжуємо цю процедуру, поки все масло не з'єднається з тістом і не стане однорідним. У нас не повинно бути грудок. Далі додаємо просіяне борошно невеликими порціями по 2-3 ст. л.

1414


Додали порцію борошна і перемішуємо тісто круговими рухами, до однорідного стану. Потім додаємо ще 2-3 ст. л. борошна. І знову вимішуємо круговими рухами. Коли тісто починає саме вбирати в себе залишки з боків каструлі, ми перестаємо додавати борошно.

1515


Вимішуємо до однорідного стану. У вас вийде у нас м'яке, яке не липне до рук. Формуємо колобок. Накриваємо вологим чистим рушником і ставимо в тепле місце без протягів на годину. Тісто має збільшитися в об'ємі в 2-2,5 рази.

1616


Цукати і родзинки злегка просушити і посипати пшеничним або мигдальним борошном. Злегка перемішати. Так цукати не будуть осідати на дно і більш рівномірно розподіляться у фарші.

1717


Додаємо цукати до і добре перемішуємо до однорідного стану.

1818


В залежності від того, якого розміру у вас форма ділимо тісто на 2-3 частини. Формуємо колобки і кладемо їх у змащену маслом або застелену пергаментом форму.

1919


Тісто повинно заповнювати форму на половину. Ставимо форми з пасками на деко, в якому плануєте випікати паски і ставимо в тепле місце на годину. Накриваємо паски рушником.

2020


Через годину форма має збільшитися в обсязі приблизно в 2 рази. Важливо не чіпати тісто і поправляти, і не трясти форму. Тим часом можна заздалегідь включити духовку і прогріти її до 170-180 градусів.

2121


Обережно ставимо форму з паскою в розігріту до 170-180 духовку і випікаємо протягом 35-45 хвилин. Готовність краще всього перевіряти за допомогою дерев'яної шпажки або зубочистки. Якщо зубочистка суха, то готові паски, якщо на ній залишаються шматочки , то паска ще не готова.

Час випікання і температура дуже сильно залежить від особливостей вашої духовки, а так само від кількості та розмірів пасок. Тому якщо ви готуєте страву перший раз, то я рекомендую не залишати цей процес без контролю.

Готову паску найкраще залишити на 10-15 хвилин у вимкненій духовці, щоб дійшла.

2222


Виймаємо паску з форми і даємо охолонути. Потім готуємо глазур. Збиваємо 2 білка і 100 г цукрової пудри до м'яких піків і наносимо глазур на остиглу паску.

2323


При бажанні можна приготувати глазур за будь-якого іншого рецепта. Прикрашаємо посипкою або марципаном на свій смак.

Рекламний блок
Як спекти паску на Великдень


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com