Молдавська паска



Молдавська паска



Інгредієнти:
борошно 1300 г - 1500 г,
вершки молочні - 350 мл,
дріжджі - 50 г,
яєчний жовток - 5 шт.,
сіль,
ванілін,
цукор - 1,5 склянки,
масло вершкове - 200 г,
прянощі (шафран, аніс, кардамон, кориця),
творог для начинки - 500 г,
яйця курячі в творог - 1 шт.

Спосіб приготування:
Починаємо з опари. В половині теплих вершків розвести всі дріжджі, потім додати по 5 ложок цукру та борошна. Розмішати до однорідного стану та, накривши рушничком, залишити в теплому місці на пів години.

11



Жовтки збити з склянкою цукру до піни, додати ваніль, корицю та посолити.

22



Масло вершкове додати у жовтки та розтерти.

33



Щіпку рилець шафрану замочити у кількох ложках води на 10 хвилин.

44



Насіння анісу та кардамон потовкти у ступці до порошку. Прянощів брати зовсім трошки, щоб не переборщити.

55



Ось так підійде за цей час опара.

66



Тепер потрібно в опару додати всі вищеперераховані інгредієнти та старанно перемішати.

77



Борошно просіяти та ввести частинами, замішуючи м'яке, ніжне тісто.

88



Миску притрусити борошном, покласти тісто, та залишити в теплому місці на півтори годинки.

99



Коли тісто знову виросте, потрібно розділити його на 5 рівних частин. Одну частину розкачати в корж розміром, як дно форми. З трьох інших зробити джгутики та сплести велику косичку. З останньої сплести маленьку косичку.

1010



Маленьку косичку розрізати навпіл.

1111



Форму змазати, застелити пергаментом. Викласти спочатку корж, потім розмістити по колу велику косичку, та нарешті розділити поверхню на чотири частини маленькими косичками.

1212



Приготувати творожну начинку. Для цього в творог додати яйце, трошки ванілі та три ложки цукру. Добре вимішати.

1313



Сирну начинку розкласти в поглиблення та залишити підходити на пів години. Випекти паску при 180 градусах хвилин сорок.

1414



Змішати ложку меду з ложкою води, та змастити паску, зверху присипати посипкою.

1515



1616



Світлої Паски!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок