Паска шафранова



Паска шафранова


Інгредієнти:
1 склянка вершків;
25-30 г свіжих дріжджів;
3 склянки борошна (приблизно);
1 склянка цукру піску (200 -230 г);
50 г вершкового масла (можна маргарин для випічки);
5 жовтків;
1 білок для змащування перед випіканням паски;
Сіль (щіпка);
30 мл горілки;
0,5 десертної ложки шафрану;
0,5 десертної ложки кориці;
Мигдаль, ізюм (за смаком);
Коньяк для замочування родзинок (всі залежимо від кількості родзинок).

Як приготувати шафранову паску.


Насипати в склянку (чарку) 1/2 десертної ложки шафрану і залити 30 мл горілки. Дати настоятися, періодично помішуючи.

11


Родзинки промити і замочити в коньяку.

22


Зробити опару на свіжих дріжджах і вершках. Вилити вершки в посуд.

33


Додати дріжджі, 1 столову ложку цукру і 0,5 склянки (просіяного) борошна. Все перемішати.

44


Поставити в тепле місце, накривши тісто бавовняним рушником хвилин на 15. У мене раковина з теплою водою (можна тазик).

55


Поки підходить опара масло розтопити в мікрохвильовці (але щоб не кипіло). Остигле масло збити з 100 г цукру.

66


В окремому посуді жовтки розтерти дочиста з іншими 100 г цукру.

77


Ці дві суміші перемішати.

88


Опара підійшла. З'єднати приготовану масу з опарою. Перемішати.

99


Влити горілку з шафраном.

1010


Додати ще 2-3 склянки борошна (все залежить від сорту). Перемішати.

1111


Додати щіпку солі і корицю. Зазвичай в паски ще додають мускатний горіх, мелений кардамон, гвоздику - «верхню частину», цедру, ваніль. Чи можна все відразу, це хто як любить. Прянощі повинні бути дрібно перемолоті і перемішані.

1212


Замісити тісто для паски. Тісто не повинно прилипати до рук. Вмішати в тісто родзинки і перемелений на блендері мигдаль. Ізюм можна додавати в тісто і сухий, але тоді його треба обваляти в борошні, але все-таки краще попередньо замочити його в кріпленому вині або коньяку. Місити ще 5 хвилин. Поставити тісто підніматися в тепле місце без протягів і голосних розмов. Спершу - в посудині, де замішувалося, а після двох обминок викладається у форми.

1313


У форму викласти папір для випічки. Папір для випічки використовувати обов'язково, якщо раптом її не виявиться - візьміть будь-яку, хоч для принтера і просочіть рослинним маслом. Папір має трохи вилазити з форми. До середини висоти форми викласти тісто і дати йому настоятися 10 хвилин, накривши рушником. Тісто має піднятися як мінімум вполовину.

Акуратно змастити білком, благо у нас його багато залишилося. Далі, можна ставити в попередньо розігріту духовку до 180-200 градусів. Перший час духовку не відкривати, підглядати через скельце. Час випікання залежить від величини форми. Якщо верх почне пригорати, зверху паску накрити аркушем паперу. Бажано мати тонку дерев'яну лучинку, щоб у разі невпевненості проткнути паску для проби - липне чи ні (думаю, цей метод знають всі).

1414


Після того, як паски добре пропеклися - дуже акуратно виймаємо їх з духовки і накриваємо рушником. Залишаємо їх «відпочити» на 10-15 хвилин, щоб скоринка випічки розм'якшилася.

Якщо форма ваших пасок довга, форму кладемо на бік, підклавши рушник і потихеньку, також на боці, виймаємо пасочки. Остуджувати повинні тільки на боці (щоб не осіли). Зрідка їх потрібно перевертати, щоб не було пролежнів.

1515


Повністю остиглі паски ставимо вертикально і змащуємо глазур'ю. Цукрова глазур готується так: один білок, збивається зі склянкою цукрової пудри - це найпростіша біла глазур. Потім посипати на глазур присипку, горішки, цукати.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок