Сирно-сметанна паска



Сирно-сметанна паска


Не за горами світле православне свято Великодня! Сирно-сметанну паску зі згущеним молоком я пробувала у подруги. В житті не здогадаєтеся що вона з сиру! Паска виходить дуже ніжна і ароматна, з збалансованим кисло-солодким смаком. Сметану краще брати жирну, так як вона буде густіше і паска не вийде рихлою. Наповнювачі додайте на свій розсуд.

Інгредієнти:
Сметана - 400 г;
Вершкове масло (розм'якшене) - 150 г;
Сир - 400 г;
Згущене молоко - 1/2 банки;
Сік лимона - 1 столова ложка;
Цукор пісок - 7 чайних ложок;
Цукати для прикраси - 1-2 столові ложки.

Як приготувати сирно-сметанну паску.


Родзинки гарненько промити, замочити в теплій воді, відкласти поки в сторону. 400 г сиру викласти в глибоку миску, придушити виделкою, щоб не було грудочок. Додати вершково-сметанну суміш, перемішати. Якщо ви не любите, коли в сирі трапляються грудочки, сир перетріть через сито, збийте блендером або пропустіть через м'ясорубку.

11

 

22


В отриману суміш ввести пів банки згущеного молока, гарненько перемішати.

33


Додати 1 столову ложку свіжо-вичавленого лимонного соку (для більшого смаку можна додати цедру половинки лимона, але не білу шкірку, так як вона буде давати гірчинку), перемішати. Спробувати масу і додати за смаком цукор. Якщо маса надто солодка, додайте більше лимонного соку. Варіюйте смак. Потім додати заздалегідь промитий і вимочений у воді ізюм (родзинки попередньо потрібно віджати і обсушити). Все гарненько перемішати.

44


Підготувати форму, промити, вистелити марлею, викладеної в 2-3 шари (щоб готова сирна паска легко витягувалася і зберегла свою форму в первозданному вигляді, вистеляйте форму злегка вологою марлею). Вистилаючи марлю розраховуйте так, щоб звисали краї марлі. В форму викласти сметано-сирну масу з родзинками (під форму підкласти тарілку, для збору зайвої рідини).

Порада: якщо ви не придбали форму, можна використовувати новий квітковий горщик для готування паски або різні кулінарні форми, схожої геометрії.

55


Накрити сирну паску куточками вологої марлі, що залишилися. Поставити зверху на форму вантаж. Прибрати сирно-сметанну паску зі згущеним молоком в прохолодне місце на ніч (можна в холодильник).

66


Дістати форму, розгорнути куточки марлі, сирно-сметанну паску з родзинками і згущеним молоком відкинути на плоске блюдо. Прикрасити цукатами на свій розсуд. Світлої Пасхи!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок