Сирна паска особлива



Сирна паска особлива


Інгредієнти:
0,5 кг кисломолочного сиру;
100 г вершкового масла;
2 курячих яйця;
3 столових ложки сметани;
100 г цукру;
щіпка солі;
1 пакет ванільного цукру;
1/4 склянки родзинок;
1/4 склянки волоських горіхів;
цедра лимона і апельсина.

Як приготувати сирну паску.


Пів кілограма свіжого доброго сиру перетерти разом з 100 г цукру піску до однорідної маси (можна виделкою, ложкою). Розм'якшене вершкове масло перетерти до білого з ванільним цукром. Порада: вершкове масло обов'язково повинно розм’якнути при кімнатній температурі, природним шляхом, не в мікрохвильовій плиті і не на газу.

11


Лимон і апельсин гарненько помити, витерти на сухо. Натерти цедру лимона і апельсина на дрібній тертці або спеціальним пристосуванням (кількість цитрусів за смаком). Я зазвичай кладу 2-3 столові ложки апельсину і стільки ж лимонної цедри. Волоські горіхи дрібно порізати ножем або подрібнити в блендері.

22


У сирну масу додати 2 курячих яйця і 3 столових ложки охолодженої сметани (чим жирніше сметана, тим він буде густіше, так що, беріть на озброєння). Все гарненько перемішати столовою ложкою.

33


Додати збите з ванільним цукром вершкове масло. Ще раз перемішати.

44


Додати подрібнені волоські горіхи, заздалегідь вимочені родзинки і цедру цитрусових. Гарненько перемішати.

55


Взяти форму для паски. Вистелити форму вологою марлею, складеною вдвічі або бавовняною тканиною так, щоб краї звисали (вологість марлі потрібна для того, щоб готова сирна паска легко виймалася і повністю зберегла свій первозданний вигляд). У підготовлену форму щільно викласти сирно-цитрусову суміш.

66


Накрити суміш куточками марлі, що залишилися. Поставити під гніт на ніч у прохолодне місце (холодильник). По хорошому, паска повинна стояти під гнітом не менше 12 годин.

77


Далі готову сирну паску викласти на плоску тарілку. Прикрасити паску кондитерською присипкою. Паска особлива готова! Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок