Дитяча заварна паска



Дитяча заварна паска


Сирна паска буває двох видів: заварна і сира. Вони однаково смачні, проте сиру паску швидше зробити. Заварну робити довше, але вона і довше може зберігатися в холодильнику (приблизно близько 1 тижня).

Звичайно, найголовніше, вибрати хороший якісний сир для паски. Він повинен бути свіжий (не більше 3-х днів з дати, зазначеної на упаковці), сухий та однорідної структури. У будь-якому випадку, який би сир ви не купили, паску краще покласти під гніт, щоб видалити зайву вологу.

Якщо ви готуєте для дитини, і вона не любить коли трапляються крупинки в сирі, перед приготуванням паски сир перетріть через сито. Можна це зробити кілька разів. Сметану краще беріть перевірену, жирну, щоб вона не була рідкою і не зіпсувала всю паску. Якщо у малюка немає алергії, можна додати трохи ваніліну і будь-яких ягід.

Деякі поради при приготуванні сирної паски:
- Щоб паска легко виймалася з форми, її перед заповненням необхідно вистилати марлею. Марля при цьому повинна побут трохи волога.

- Паску слід тримати в холоді під гнітом не менше 12 годин.

- Якщо ви будете класти у паску ягоди або родзинки, гарненько промийте їх і перед тим як використовувати обсушіть на паперовому рушнику.

Інгредієнти:
Сир - 200 г;
Масло вершкове - 50 г;
Цукор - 100 г (за смаком);
Сметана - 100 г;
Яйце куряче - 1 шт.

Як приготувати заварну паску.


Розм'якшене масло (не намагайтеся розм'якшити масло в мікрохвильовій печі) гарненько перемішати зі сметаною, до однорідної консистенції.

11


Додати перетертий через сито сир, перемішати. Сир попередньо краще покласти в марлю і дати стекти зайвій рідини. Я це роблю на ніч.

22


Білки відокремити від жовтків. Міксером жовтки розтерти з половиною цукру (50 г). Звичайно, крупинки цукру повинні розчинитися.

33


Ввести збиті жовтки в сирну масу, перемішати.

44


Білки збити міксером на середній швидкості з половиною цукру. Щоб білки добре взбилися, необхідно використовувати сухий, нежирний посуд. Те ж саме стосується і лопаток від міксера. Після жовтків гарненько промийте їх і на сухо витріть рушником. Додати збиті білки до сирної маси, акуратно перемішати, щоб білки не осіли.

55


Масу перекласти в каструлю і поставити на повільний вогонь. Варити сирно-яєчну суміш, постійно помішуючи, щоб не пригоріло. Довести до кипіння і зняти з вогню. Деякі діти не люблять, коли трапляються крупинки сиру, тому при бажанні на цьому етапі готування можна масу подрібнити блендером.

66


Форму вистелити чистою, злегка вологою марлею, складеною як мінімум в 2 рази. Сирну масу викласти в форму. Куточками марлі, що залишилися, накрити паску. Зверху поставити гніт (під форму не забудьте підкласти тарілку для збору зайвої рідини).

77


Прибрати дитячу пасочку в холодильник на ніч.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок