Шафранова паска



Шафранова паска


В цьому році я вирішила приготувати на Великдень шафранові паски. Завдяки шафрану всередині вони виходять жовтенькими. До речі шафран - це не що інше, як висушені і подрібнені рильця квітки крокусу. З арабської мови шафран перекладається як жовтий.

Інгредієнти:
1 кг борошна;
5 жовтків;
1,5-2 склянки цукру;
1,5 склянки молока;
300 г масла або маргарину;
пакетик сухих дріжджів;
три чверті ч. л. солі;
1 ч. л. шафрану;
пакетик ваніліну;
50 г цукатів;
100 г волоських горіхів;
100 г ізюму;
панірувальні сухарі або манка.

Для глазурі:
2 білка;
100 г цукрової пудри.

Як приготувати шафранову паску.


Підігріваємо молоко (воно повинно бути теплим, а не гарячим), кладемо дріжджі, перемішуємо. Потім додаємо 500 грам борошна.

11


Перемішуємо, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце підходити.

22


В цей час в миску кладемо шафран і розводимо його 4 столовими ложками води.

33


У миску кладемо жовтки, перемішуємо їх. Додаємо цукор і ванілін.

44


Перемішуємо.

55


На невеликому вогні розтоплюємо масло або маргарин.

66


Коли опара підніметься в два рази, можна додавати туди інші інгредієнти.

77


Спочатку яйця з цукром і сіллю. Перемішуємо.

88


Потім прямо з водою додаємо шафран. Знову перемішуємо.

99


Додаємо масло і знову перемішуємо.

1010


Потім поступово починаємо вмішувати борошно. Тісто найзручніше вимішувати руками. Борошна може знадобитися трохи більше.

1111


Готове тісто не повинно бути крутим, але в той же час має відставати від рук і від стінок. Закриваємо рушником і знову ставимо в тепле місце підходити на 1,5-2 години.

1212


У цей час можна порізати цукати і горіхи.

1313


Форму густо змащуємо маслом або маргарином. Посипаємо панірувальними сухарями чи манкою.

1414


Коли тісто підійде в два рази, додаємо родзинки, горіхи і цукати.

1515


Перемішуємо.

1616


Розподіляємо тісто по формах. Тісто має займати по висоті третину форми.

1717


Ставимо форми з пасками в тепле місце, щоб вони підійшли. Можна поставити підходити паски в духовку при температурі 50 градусів. Коли паски підійдуть, печемо їх приблизно протягом години при температурі 180 градусів. Готові паски виймаємо з форми. Даємо їм охолонути. Потім можна полити паски глазур'ю і прикрасити.

1818


Глазур робиться так. Яйця збиваємо дочиста.

1919


Додаємо цукрову пудру. Збиваємо ще раз міксером. Глазур готова.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок