Великодні яйця з тіста



Великодні яйця з тіста


Інгредієнти:
какао - 0,5 ст. л.;
яблучний оцет - 0,5 ч. л.;
лимонний сік - 3 краплі;
цукровий пісок - 50 г;
сода харчова - щіпка;
борошно пшеничне - 50 г;
яйця курячі - 1 шт.

Як приготувати великодні яйця з тіста.


Захотілося зробити щось оригінальне і цікаве дітям на свято, та щоб ще й відповідати обрядами та звичаями наших предків. Вирішила я зробити кекси у вигляді яєць. Для цього я заздалегідь підготувала яєчну шкаралупу, в якій один отвір розміром в 1-1,5 сантиметра. Вимила, прокип’ятила 10 хвилин в солоній воді і висушила на сонці або в духовці.

Тепер можна зайнятися тістом. Я зробила звичайне бісквітне шоколадне тісто.

На 6 скорлупок мені знадобилося збити білок 1 великого курячого яйця на самій низькій швидкості міксера до м'яких піків, додати туди кілька крапель лимонного соку. Потім перевести поступово міксер на максимальну швидкість і додаючи цівкою 50 грам цукру збити до стану "твердих пік".

Ввести в білок збитий до білястого кольору жовток і акуратно перемішати. Слідом акуратно ввести 50 грам просіяного борошна. І в кінці додати щіпку соди погашеної оцтом або 0,2 чайної ложки розпушувача (дуже важливо не перестаратися з розпушувачем, інакше все тісто повилазить з наших форм).

11


Наступним етапом буде розподіл отриманого тіста на дві ємності, в одну з яких додається какао.

22


Тепер я розклала тісто по пакетах, сформувавши кондитерські пакети і заповнила шкарлупки, заздалегідь змастивши їх рослинною олією. Заповнювати яєчні форми потрібно не більше ніж на одну третину. Можна для більшої оригінальності чергувати тісто біле з шоколадним, вийде оригінальне плямисте яйце.

33


Далі я викладаю яйця у форму для випікання, виклавши її фольгою не однорідним шаром, щоб яйця добре стояли і не перекидалися.

44


Можна відправляти в духовку на 180 градусів на 15 хвилин. Готовність перевірити сірником або зубочисткою.

55


Після того як яйця випеклись, я відправляю їх остигати, а сама займаюся підготовкою матеріалів для декорування. Окремо роблю білкову глазур. Окремо розтоплюю шоколад з маслом. Для глазурі я збиваю 1 курячий білок і 75 грам цукру в стійку піну. Шоколад я розтоплюю і на 100 грам додаю 20 грам масла.

Яйця нарізую на довгі шпаги та додавши глазур в кондитерський мішок приступаю до нанесення орнаменту. Якщо глазур вийшла досить міцною, то можна повністю занурити яйце у глазур, а потім нанести орнамент шоколадом або тієї ж глазур'ю, але пофарбованої в різні кольори харчовими барвниками.

66


Шоколадне яйце я зробила у вигляді їжачка.

Приємного смаку! Христос Воскрес!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок