Глазурі для пасок



Глазурі для пасок


Інгредієнти:
Для ванільної глазурі:

2 склянки цукрової пудри;
1 білок;
1 стручок ванілі.

Для шоколадної глазурі:
1 склянка цукрової пудри;
100 г темного (не менше 60% какао) шоколаду;
2 ст. л. жирних вершків + ще трохи при необхідності.

Для цитрусової глазурі:
2 склянки цукрової пудри;
2 ст. л. цедри цитрусових (апельсини, лимони, лайми);
2-4 ст. л. соку цитрусових.

Приготування.
1. Для ванільної глазурі заздалегідь, мінімум за добу до приготування, розрізати стручок ванілі уздовж навпіл за допомогою гострого ножа. Вискрібіть насіння ванілі і змішайте з цукровою пудрою в герметично закриваючому контейнері. Туди ж покладіть половинки стручка і закрийте.

11


2. Перед приготуванням видаліть стручок. Злегка збийте білок з 1 ч. л. холодної води - просто до однорідності. Змішайте білок з цукровою пудрою. Додайте в отриману масу стільки води, щоб вона стала трохи текучою - зазвичай це не більше 2 ст. л. Покривайте глазур'ю остиглу випічку відразу ж.

22


З. Для шоколадної глазурі розламайте шоколад на невеликі шматочки, залийте вершками і розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Трохи остудіть, не довше 3-4 хв.

33


4. Додайте цукрову пудру в шоколадну масу. Якщо маса вийшла занадто густою, або знову підігрійте її, або додайте ще вершків. Покривайте остиглу випічку відразу ж.

44


5. Для цитрусової глазурі цедру потрібно знімати тільки з ретельно вимитих щіткою і обсушену фруктів за допомогою самої дрібної терки. Змішайте цедру з цукровою пудрою.

55


6. Потроху додавайте в пудру сік, перемішуючи, поки не вийде текуча, але не занадто, рідина. Відразу ж покривайте глазур'ю остиглу випічку.

66



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок