Вершкова пасха з рікотти



Вершкова пасха з рікотти


Інгредієнти:
1,5 кг рікотти;
350 мл вершків жирністю 35%;
10 жовтків;
150 г меду, краще донникового;
2 ст. л. натурального ванільного цукру;
дрібка морської солі.

Для глазурі:
1 маленький апельсин;
2 ст. л. абрикосового джему;
150 г цукрової пудри.

Приготування.
1. Застеліть друшляк кухонним рушником (краще всього вафельним). Викладіть в нього рікотту, накрийте звисаючими краями рушники. Поставте в таз. На рікотту встановіть тарілку або дошку, а поверх - важкий вантаж. Залиште так, щоб стекла рідина, мінімум на 4 ч.

11


2. Змішайте в жароміцної мисці або в невеликій каструльці жовтки з медом і вершками. Додайте ванільний цукор і сіль, збийте вінчиком.

22


3. Поставте миску на водяну баню - на велику каструлю, на третину наповнену слабо киплячою водою. Прогрівайте вершкову суміш, весь час перемішуючи віночком, до загустіння.

33


4. Зніміть миску з лазні і остудіть суміш майже повністю - вона повинна бути трохи теплою. Тим часом протріть рікотту за допомогою дерев'яної ложки або руками через сито. Не нехтуйте цим кроком - і у вас вийде паска з ідеально гладкою консистенцією. Змішайте рікотту з вершковою масою.

44


5. Застеліть форму для паски вологою марлею, викладіть масу, закрийте і поставте в холодильник на 1-2 доби. Краще поставити форму на тарілку - з пасхи може витікати рідина.

55


6. Перед подачею зітріть цедру з апельсина вичавити сік і змішайте все з джемом. Варіть на невеликому вогні до загусання, 4 хв. Змішайте з пудрою. Пасху викладіть на блюдо, відкрийте, зніміть марлю, полийте теплою глазур'ю і дайте їй трохи застигнути.

66



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок