Рулетики з баклажанів



Рулетики з баклажанів


Інгредієнти:
Баклажан - 1 шт.,
Помідори - 300 гр.,
Томатний сік - 400 гр.,
Сир рікотта - 100 гр.,
Тертий пармезан - 100 гр.,
Яйце - 1 шт.,
Часник - 1 зубчик,
Базилік, лист - 4 шт.,
Свіжий шпинат - 100 гр..
Терта моцарелла - 100-200 гр.,
Сіль і мелений перець - за смаком.

Спосіб приготування:
Помідори промити, видалити плодоніжку і поміститиь в блендер. Додати туди томатний сік. Всю цю масу подрібнити в блендері до стану пюре.

Рулетики з баклажанів



Приготувати начинку для рулетів. В окремому посуді змішати сире яйце, рікотту, пармезан, подрібнений часник, дрібно нарізаний базилік, сіль і перець. Все це добре збити вінчиком.

Рулетики з баклажанів



Баклажан нарізати уздовж на тоненькі пластини. Якщо баклажан достатньо великий, ми отримаємо 8 пластин. На тарілку викладайте по кілька смужок і поставте в мікрохвильовку на пару хвилини, щоб пластини вийшли м'якими.

Рулетики з баклажанів



Промокніть баклажани паперовою серветкою, щоб прибрати з них зайвий сік. На кожну смужку викласти сирну начинку.

Рулетики з баклажанів



Шпинат порвати на шматочки і покласти зверху на начинку.

Рулетики з баклажанів



Заверніть пластини баклажанів рулетами. У формочку для запікання, на дно вилити трохи томатного соусу. Рулетики покласти в соус швом вниз. Вилити зверху залишок соусу.

Рулетики з баклажанів



На всю поверхню баклажанів посипати моцарелу.

Рулетики з баклажанів



Заздалегідь розігріти духовку до 180-190 градусів і поставити туди формочу. Випікається страва близько 20 хвилин. Рулетики за цей час пропечуться, а сир розплавиться. Перед подачею прикрасити блюдо свіжим базиліком.

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок