М'ясна запіканка



М'ясна запіканка


Інгредієнти:
Яловичий фарш 500 г
Макарони 150 г
Сіль 2 ч.л.
Цибуля ріпчаста (100г) 1.5 шт.
Перець солодкий червоний (паприка) 1 шт.
Часник часточки 2 шт.
Рослинна олія 20 мл
Перець чорний мелений ½ ч.л.
Борошно пшеничне 20 г
Вершкове масло 35 г
Молоко 300 мл
Моцарелла 100 г
Пармезан 100 г
Сиро в’ялена шинка 120 г.

Спосіб приготування:
Зробіть фарш з нежирної яловичини, заздалегідь очистивши її від жил. Для фаршу відмінно підійде яловича лопатка, наприклад. Але можна взяти і свинину чи курятину. Зваріть макарони у великій кількості підсоленої води до напівготовності.

М'ясна запіканка



Подрібніть цибулю і часник, перець наріжте невеликими кубиками.

М'ясна запіканка



Обсмажте овочі на середньому вогні до м ’ якості протягом 5 хвилин, не допускаючи затемнення.

М'ясна запіканка



Лимон ретельно вимийте і зніміть з нього цедру з допомогою дрібної терки. Додайте у фарш.

М'ясна запіканка



Підготовлені і трохи охолонувші овочі вмішайте у фарш, щоб вони рівномірно в ньому розподілилися, посоліть і поперчіть, ще раз ретельно перемішайте.

М'ясна запіканка



Для соусу підсмажте борошно в вершковому маслі до горіхового запаху, але не даючи йому темніти. Влийте молоко, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки і варіть до загускання. Особливу увагу при розмішуванні приділіть куточкам і дну каструлі.

М'ясна запіканка



Сир натріть на крупній тертці і всипте в соус, продовжуючи нагрівати на невеликому вогні, поки вони не розплавляться. Зніміть соус з вогню.

М'ясна запіканка



Форму для запікання трохи змастіть маслом і вистеліть скибочками сыровяленної шинки так, щоб вони висіли по краях.

М'ясна запіканка



На дно форми рівним шаром викладіть половину фаршу, зверху покладіть макарони і залийте соусом.

М'ясна запіканка



Зверху покладіть фарш, що залишився, злегка притисніть і покрийте звисаючими кінчиками шинки. Запікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 45-50 хвилин.

М'ясна запіканка



Готову м'ясну запіканку трохи остудіть, щоб вона стала більш щільною, злийте сік, що утворився в окрему ємність і переверніть на блюдо. Сік можна використовувати для приготування соусів та інших страв. Наріжте запіканку і подавайте зі свіжими овочами.

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок