Ведмежа лапа зі свининою



Ведмежа лапа зі свининою


Інгредієнти:
Свинина - 350 гр.
Яйце куряче - 3 шт.
Картопля - 500 гр.
Сир (твердий) - 100-150 гр.
Часник - 3-5 зубчики.
Сіль.
Приправи для м'яса.
Олія для смаження.

Спосіб приготування:
Відразу зазначу, що це блюдо готується дуже швидко і просто. Тому починати процес його приготування необхідно безпосередньо перед вечерею або обідом.

Отже, насамперед нам необхідно очистити і промити картоплю. Потім у неглибоку миску наливаємо зовсім трохи холодної води і починаємо терти картоплю на крупній тертці. Вода потрібна для того, щоб картопля не почала чорніти. Залишаємо картоплю у воді ще для того, щоб вийшов весь непотрібний нам крохмаль.

Ведмежа лапа зі свининою



У цей час займемося м'ясом. Добре його промити під холодною проточною водою й нарізаємо на широкі, товсті шматки. Після чого добре їх відбиваємо за допомогою молотка.

Ведмежа лапа зі свининою



Уточню відразу, при купівлі м'яса, вибирайте найбільш широкі і з прожилками сала шматки.

Відбите м'ясо необхідно посолити, посипати спеціальними приправами і натерти, заздалегідь видавленим, часником.

Терту картоплю перекладаємо в друшляк для того щоб стекла зайва рідина, а потім віджимаємо залишки крохмалю руками і перекладаємо в миску, додаємо два яйця, трохи солимо, перчимо і ретельно перемішуємо.

Одне яйце збиваємо в неглибокій мисці виделкою і трохи солимо.

Беремо тарілку і викладаємо на неї картоплю (при необхідності віджати зайву рідину).

Ведмежа лапа зі свининою



Шматочок м'яса опускаємо у збите яйце і викладаємо зверху, а на нього знову викладаємо картоплю.

Ведмежа лапа зі свининою



Ставимо на середній вогонь розігрівати сковороду, наливаємо трохи рослинної олії і акуратно скатуємо з тарілки нашу «лапу». Обсмажуємо з двох боків до утворення рум'яної скоринки. Подібним чином готуємо всі «ведмежі лапки».

Ведмежа лапа зі свининою



У цей час ставимо розігрівати духовку до температури 180 градусів.

Деко застилаємо пергаментним папером і викладаємо готові «лапки». Зверху посипаємо тертим сиром і ставимо в духовку на 15 хвилин (максимум -20).

Ведмежа лапа зі свининою



Через 15 хвилин дістаємо деко з духовки і розкладаємо «лапки» по тарілках, прикрасивши листям петрушки. Як гарнір можна приготувати легкий овочевий салат, а як аперитив подати червоне, солодке вино.

Ведмежа лапа зі свининою



Смачного!

Поради:
- У терту картоплю можна додати трохи ріпчастої цибулі.

- Деко можна змастити шматочком вершкового масла, якщо немає пергаментного паперу.

- У картоплю можна додати трохи дрібно посіченої зелені та часнику для посилення аромату.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок