М'ясо по-королівськи



М'ясо по-королівськи


Інгредієнти:
Нежирна свинина (без кістки) - 1 кг.
Цибуля ріпчаста - 4-5 середньої величини головок.
Томати - 4-5 штук середньої величини.
Олія рослинна - за смаком.
Майонез - 250 грамів.
Сир твердих сортів - 400 грамів.
Сіль - за смаком.
Перець - за смаком.

Спосіб приготування:
Наявний у нас шматок м'яса ріжемо на довгасті шматочки завтовшки приблизно по 1 сантиметру. А зараз ретельно відбиваємо його з двох сторін. Тільки великих зусиль все-таки не треба. Діряві відбивні небажані. А зараз кожен шматочок посолимо й поперчимо. В принципі можна використовувати й інші спеції. Вийде, напевно, не менш смачно. Але в традиційному рецепті - лише сіль і перець. М'ясо викладаємо на деко з рослинним маслом в один шар. Непогано, якщо воно постоїть так хвилин двадцять, додатково промаринуется. Але можна обійтися і без цього.

М'ясо по-королівськи



Цибулю ріжемо кільцями і викладаємо поверх м'яса. Ріпчаста цибуля підійде до будь-якого сорту і кольору. Деякі кулінари пропонують попередньо відварити до напівготовності, але чи варто це робити - вирішувати вам. Поверх цибулі викладаємо нарізані кільцями томати. Бажано, щоб по помидоринці довелося на кожну відбивну. Ну і сиром поверх. Сир треба натерти на терці, все одно, великої чи дрібної. Адже в кінцевому підсумку сир розплавиться! І з самого верху змажемо нашу страву майонезом. Можна, до речі, з ним вчинити і по-іншому, змащуючи кожен шар по мірі укладання. Але зайвого класти все-таки не варто. Може вийти так, що готове м'ясо буде потім плавати в витопленому з майонезу жирі. А ще можна не змащувати, а завдати сіточку з майонезу. Так навіть цікавіше.

М'ясо по-королівськи



Духовка повинна бути гарячою, 200 градусів. Скільки часу буде пектися? Прийнято говорити «до готовності», до «красивою корочки», «смачного запаху». Але всі ці визначення суб'єктивні. Скажімо так, близько сорока хвилин. А далі дивіться самі. Характери у всіх духовок різні.

М'ясо по-королівськи



Дістали, і на кожну тарілку по відбивній. Якщо хочете, додайте гарнір. І все!

М'ясо по-королівськи



Смачного!

Поради:
- На думку деяких кулінарів в цьому рецепті незайвими будуть гриби. Тоді покладіть їх разом з помідорами. Тільки якщо гриби свіжі - попередньо наріжте їх і посоліть. Нехай полежать трішки і дадуть сік.

- У різних місцевостях для приготування м'яса по-королівськи використовують різні сорти м'яса. Є рецепти з куркою, яловичиною. Але спосіб приготування завжди однаковий.

- Який сир використовувати? Можна порекомендувати «Гауду» або «Голландський». Головне, щоб він добре плавився. А ось брати готовий плавлений - не варто.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок