Відкрити категорії

Бочонок плову


Бочонок плову


Інгредієнти:
1 курка (1,5 кг)
1 велика цибулина
сіль, перець
2-3 склянки рису Басматі, сіль
70-100 г розтопленого вершкового масла
Для жовтого кольору куркума, шафран, або Сари кек
Можна додати приправу для плову

Для тіста:

Рекламний блок
3-3.5 склянки борошна
3 яйця
1/3 склянки води
1/2 ст. л солі
2 ст. л рослинного масла
1 ст. л вершкового масла (розтопити)

Можна замінити замість тісто лаваш.

Спосіб приготування:
Відварити рис до напівготовності, відкинути на друшляк.

Розпустити масло на сковороді, додати рис. Залишити.

Курку відварити до напівготовності. Відділити від кісток, розібрати на волокна.

Злегка обсмажити цибулю, додати до цибулі курку, посолити, поперчити.

Замісити гладке тісто. Розкачати завтовшки 5 мм.

Змастити вершковим маслом дно і стінки посуду. Обсипати кунжутним насінням (можна фісташками-виглядає красивіше).

Перенести розкачане тісто і покласти його по дну і стінок посуду, залишити краї звисати.

Чергуємо шари. Насипати першим шаром рис Потім обсмажену курку Закінчити рисом, полити розтопленим вершковим маслом і закрити тістом внахлест.

Відправляємо в духову шафу на 30-45 хвилин при T 190 C.

Накривши блюдом, акуратно перевертаємо форму, знімаємо і подаємо.

Смачного!

Рекламний блок
Бочонок плову


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com