Відкрити категорії

Картопляно-м'ясні деруни


Картопляно-м'ясні деруни


В складі немає борошна, але є яйце. У пісні дні м'ясо успішно заміняємо грибами, а для в'язкості роблять подрібнення картоплі самим дрібним. Після приготування бажано подавати гарячими і їсти відразу. Створюється враження, що їсте смажену картоплю з м'ясом. Причому маленька хитрість дозволяє створити враження, що м'яса там набагато більше, ніж є насправді.

Інгредієнти:
свинина або інша м'якоть — 400 г;
картопля — 500 г;
яйце;
сіль морська;
перець чорний мелений;
коріандр або приправа для м'яса, картоплі;
олія для смаження;
цибуля — 100-140 г.

Як приготувати м'ясні деруни з картоплі.


М'ясо попередньо вимочити в підсоленій воді. Зрізати плівки, жилки, якщо вони великі і щільні. Картоплю і цибулину очистити.

11


М'ясо наріжте на шматочки зі стороною в 1 см. Можна, звичайно, подрібнити в м'ясорубці, але тоді не вийде втілити секрет, завдяки якому при поглинанні здається, що м'яса там набагато більше.

22


Також ідеально нарізати соломкою. По суті не важливо, як саме ви його поріжете, головне, щоб не дуже крупно.

33

Рекламний блок
Цибулю поріжте кубиками. Хвостики при чищенні не видаляю, за них зручно триматися, коли робиш нарізку. Розмір кубиків будь-який, але краще дрібніші. М'ясорубку виключаю, так як виділяється багато соку і в котлети доведеться додавати борошно або крохмаль.

44


Картоплю тру на саму крупну тертку. М'ясорубку виключаю з тієї ж причини — рясне виділення соку. Рідина потрібна лише в піст, коли яйця доводиться виключати, а без них все розвалюється. Заміняю яйця ложкою картопляного крохмалю.

55


З'єдную м'ясо, картоплю, цибулю, яйце, морську сіль та інші спеції.

66


Вимішую рукою кілька хвилин.

77


Маса повинна вийти приблизно ось така.

88


Тепер у сковорідці розжарюємо олію і ложкою викладаємо отриманий фарш. Обсмажувати з двох сторін до приємної скоринки. У своїх рецептах використовую суворо оливкову або кукурудзяну олію. Соняшникову намагаюся вживати тільки в сирому вигляді в салатах, а при смаженні вже через хвилину воно стає дуже і дуже шкідливим. До речі, оливкова кілька економніше витрачається, ніж соняшникова і висока ціна практично компенсується.

99


Додаткова теплова обробка не потрібна, але якщо боїтеся, що м'ясо не просмажиться, уменшіть газ і тушкуйте на середньому вогні під кришкою додатково хвилин 5. Якщо боїтеся, що підгорять, влийте в сковороду кілька ложок води. До картопляних котлет з м'ясом відмінно підходить салат з капусти з огірками.

1010

 

Зверніть увагу при готуванні.


При першому приготуванні таких незвичайних котлеток вони можуть розвалюватися, адже все приходить з досвідом. Якщо це станеться, додайте ще одне яйце і трохи борошна. Також допоможе більш дрібне подрібнення картопляної маси (або наполовину дрібну з великою).

- Яловичина і баранина готується набагато довше, тому для швидкого приготування вибирайте курку, індичку або свинину.

- Смак або аромат грибів можна отримати додавши порошок з сушених грибів (будь-яких, чи то лісові або парникові).

Рекламний блок
Картопляно-м'ясні деруни


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com